Sekiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, beni birçoğunuz YouTube kanalım ile tanıyorsunuz. Ama aynı zamanda bir web sitem var ve burayı da oldukça aktif kullanıyorum. Şimdi size bu web sitesi serüvenimde yaşadığım şeyleri ve sonunda ulaştığım noktayı anlatacağım. Tecrübelerim ile edindiğim bilgileri sizlerle de paylaşmak istiyorum.. Umarım işinize yarar

Sitemi ilk başta blogger üzerinden açmıştım. Amacım sadece makale yayınlamaktı. Tabi ücretli alan adı almıştım. Neden bilmem .net alan adı almayı tercih ettim.. Bana her zaman daha güzel gelmiştir Sitemin konusu: eğitim, bilim, teknoloji üzerineydi.
Instagram'da da aktif bir sayfam olduğu için yazdığım makaleleri buradan paylaşıyordum.
Tabi o zamanlar seo uyumlu değildi yazdığım makaleler. Fakat okuyucu kitlesine sahiptim. Benim + noktam şuydu insanların neyi artacağını, ne üzerine bilgi almak istediğini biliyor ona göre yazıyordum. Bu sayede de makaleler üst sıralara geliyordu.

Bir süre sonra siteyi iyice boşladim. Sadece instaya yöneldim. Yaklaşık 4-5 ay sonra Google'da üst sıralarda olan makalelerime tekrar bir bakayım dediğimde başka sitelerin aynı konularda beni geçtiğini, benim sitemin ise çok gerilerde kaldığını gördüm...

Tabi o ara bir hırs geldi, wm forumlarına başlık açtım durumu anlattım bana para karşılığı yardımcı olabileceğini söyleyen kişiler mesaj attı.
30-40 TL gibi ücretlere SEO calismasi yaptırdım tabi ki fayda etmedi..
Dedim Hüseyin bu iş böyle olmaz, adam akıllı araştır öğren neymiş bu seo ona göre hareket et. Uzun uzun arastirdim, kendi kendime birçok şeyi öğrendim ve su an sitem istediğim her makalede en kötü ihtimalle ilk sayfada. Çoğunda ise birinci sırada.. Günlük yaklaşık 2k tekil hite sahip.. Peki bunu nasıl başardım?
1-) Sitemi bloggerdan wordpresse geçirdim. Sıfır bilgi ile.
2-) Her gun düzenli makale girdim.
3-) Eski makaleleri düzenli şekilde SEO uyumlu hale getirdim.
Yaptığım SEO çalışmaları şunlardı:
* Öncelikle yazıları en az 400 kelime olacak şekilde yazdım. Yazının içinde anahtar kelime kullanımına dikkat ettim. Yani hedef anahtar kelimem örnek veriyorum blog nedir se blog nedir kelimesini yüzde 1.5 oranında makale içinde kullandım.
* Yazının içinde yardımcı anahtar kelimeleri de aynı oranda kullandım. Yani blog nedir diye aratan bir adam başka ne arar ? Blog nasıl açılır? Yazının içinde blog nasıl açılır konusunu da anlattım.
* Yazıyı yazarken konuları başlık başlık ayırmaya dikkat ettim. Bu başlıklara çapa bağlantı verdim yazının içinde. Bu sayede Google'a indexlenirken daha hoş oluyor.
* Yazının başlığına anahtar kelimemi ve yardımcı anahtar kelimemi yerleştirdim. Yani Blog nedir, Blog nasıl açılır? Şeklinde attım başlığı.
*Yazıyı yazdıktan sonra Pinterest, Twitter, Instagram, Facebook hesaplarımda paylaştım.
* Aynı şekilde YouTube videolarımin altına da link koydum, açıklama kısmına. Bazı siteler YouTube videolarını direkt çekiyor. Videonun açıklama kısmında benim yazının linki yer aldığı için birçok siteden backlink elde etmiş oldum..
* Mesela yazdığım yazı blog nedir olsun. Medium gibi başka sitelere blog ile ilgili başka bir yazı hazırlayıp oradan kendi siteme link verdim. Yani mediuma blog ne işe yarar diye bir yazı yazıp içinde kendi sitemdeki blog nedir yazısına link verdim.
*Ekşi, Uludağ gibi sözlüklerde yazarlık aldım ve buralarda ilgili başlıklardan backlink aldım.
*Yazı içinde kullandığım resimleri yüklerken, ismini anahtar kelime yapıp yükledim. Yani fotoyu pcye indirip ismini blog nedir yapıp yazıya öyle yükledim. Bunun da etkisi büyük.
* Rakip siteden parayla backlink aldım. Bir yazımda ne yaparsam yapayım bir siteyi gecemiyordum. Mesaj attim ve backlink istedim ücret karşılığında. Kabul etti, ben de geçemediğim yazıdan kendi yazıma backlink aldım bu sayede onu geçtim.. Efsane bir yöntemdir..

Benim şu an aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Siz de kendi tecrübelerinizi paylaşırsanız güzel bir başlık olur. İş yerinde telefondan yazdığım için anlatım bozukluğu ve dil bilgisi hataları yapmış olabilirim. Şimdiden kusura bakmayın
Harika bilgiler.
Merakla okudum. Paylaşım için kendi adıma teşekkür ederim.