Genelde bu tarz hızlandırmaların olayı benim anladığım kadarıyla Sistemdeki css ve js kodlarını optime edip site açıldıktan sonra siteye dahil etmek.
Önceleri bu olayı kafaya çok takan biri olarak bir yazılımda bunu denemiştim. Skor 99a kadar çıkmıştı ama site açılması veya gezintide önce site sonra css ve js geldiği için site açılırken o stil dosyaları yüklenene kadar bir anlık bozukluklar meydana geldi.
Sonra birçok müşterimden " SİTE BOZUK , BOZUK AÇILIYOR BU , NEDEN BOZUK SAYFALARIM" tarzında anlamsız şikayetler görünce önemsememeye başladım ve iyikide öyle yapıyorum.
Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.
Aynen dediğiniz gibi bu tip sorgulama yapılan yerlere göre edit yapsak sayfa düzeninde sorunlar çıkabiliyor/çıkıyorda. Çünkü yapım aşamasında değiiliz site bitmiş oturmuş hersey 2-3 sene sonra çık düzenle kolaysa..
Biz bu sorgulamaları baz almak istemiyoruz ama işverenler iş bilmedikleri için " aaa google böyle demiş kesinlikle sitemiz sorunlu " bakın hemen düzeltin gibi cahilce tepkiler alıyoruz. Bunların gerçekten sorun olmadığını bu sorgu sonucu cıkan puanı es geçmeliyiz demek için hangi yolu kullanalım işin içinden çıkamadım.
SEO cu hiçbir şekilde müdahale etmiyor sunucu ve scripte böyle kıyas yapıyor ya aklım almıyor..