Arkadaşlar merhaba,
Normal şartlarda fotoğrafçı olarak çalışıyorum. Ancak meslekten soğumuş olmam nedeniyle hali hazırda 5 yıldır işleyen bebek ve çocuk giyim mağazası devir almayı düşünüyorum.
Sahibi içersinde ki mallara ortalama 70.000 para istemekte hava para raf parası vs için ödeme olmayacak içerisinde olacak.
İş yeri işlek bir cadde de ve kirası 1750 tl
Sizce bu devirde bu parayı bu şekilde bağlamak mantıklı olur mu ? ( eşim giyim sektöründen gelme dükkanla genelde o ilgilenecek)
Fikirleriniz benim için önemli teşekkürler
akıl işi değil. şöyleki : içerdeki mallar 70 bin tl neye göre ediyor? ayrıca o malların kaymak tabakası satıldı da geri kalan alt üst bedenlerden mi oluşuyor? burası çok çok önemli.
o kadar parayı o kadar mala neden bağlayasın?
Eğer böyle bir işe girecekseniz dükkanı kendiniz açabilirsiniz. benim tanıdığım bir kişi tasarım elbise butik açtı 3bin liraya aldı ikinci elden içindeki rafları . raf dediğim askılık gibi şeyler. dükkan ufacık bir yer ama içerisinde 300 etek bluz kazak elbise falan varmış.( ilk açıldığı hafta sormuştım şimdi kaç var bilmiyorum ama içerisi dolup taşmış) sattıkça haftalık gidip yenilerini getiriyor zaten birgidişte 50 100 parça mal getiriyor. millet haberi alan koşarak gidiyor alınan alınıyor.(eşimden biliyorum) kalanları bazen pazara çıkıarıp maliyetine veriyor. 3-4 bin arası kazanıyormuş aylık. kirası 750 lira istanbulda çünkü arka sokak gibi bir yerde.
yani aynı dükkanı daha iyi bir yerde daha az bir paraya açabilirken neden o kadar parayı bağlayasın?