yok, hayır gayet bilgiliyim adsense konusunda. yazılım deseniz evet bilgili değilim, olmam da gerekmez. ancak bu konuda bilgiliyim.
adsense hesabı almak için başvurduk diyelim, siteniz incelenir ve sitenizde yayınlayacağınız kodlar tarafınıza ulaştırılır.
yapmanız gereken sitenizde yayınlamanız ve dürüst bir şekilde herhangi bir hile hüdaya başvurmadan site ziyaretçilerinin reklamları görmesini sağlamanız.
ancak insanoğlu tabi, bununla yetinmiyor, çeşitli hile hüdalarla - olayımızda birkaç site açıp, pinterestte uğraşarak vs. daha fazla kazanç elde etmeye çalışıyor.
bunu farkeden adsense de doğal olarak yaptırım uyguluyor. sonuç olarak, adsense olayda hukuka aykırı unsurlar tespit etmiş, bu unsurların hesabı kapatmak için yeterli gerekçe oluşturduğuna kani olmuş ki kapatmış.
devötesi şirketin işi gücü yok, gideyim de türkiye`den adamın tekinin hesabını kapatıp parasına çökeyim aha aha aha diye gülecek.
tabi ki, az/dürüst olanla yetinmeyip fazla kazanç elde etmek için hile hüdaya müracaat edenler olarak aksini düşünecek/ savunacaksınız. ancak doğru olan bu. adsense haklı.
Fazla zorlama.
Ben hiç kasmadan kendilerinin reklamlara tıklamasıyla 7-8 aydır aylık 500-600tl alan gençler biliyorum. Neyin güvenirliği

Madem çok güvenilir 7-8 ay geriye gidip o paraları o kişiden almak için dava açsın? Reklamverenlerin paralarını gaspediyorlar resmen.
7-8 ay sonra kural ihlalini yakalayabildik anca banladık, reklamverene de kusura bakmayın 7-8 ay boşa harcatmışız paranızı size sadece son aydan 3-5 kuruş vereceğiz deyip konu kapanıyor.
Yazılımcılar bilir ki yazılımların sınırı yoktur. Hile hurdaya ancak geçici olarak çözüm üretilir.
Yakalarsa banlar ayrı konu ama adsense öyle çok güvenilir filan iddialı cümlelere gerek yok.
Milyar dolarlık şirket yani sahipleri sergey brin ve larry page peşine düşmez evet, ama peşine düşmesi için maaşlı adam çalıştırır.
Ayrıca sistem 2-3 yaşında bir çocuktan dahi para kazanmaya olanak veren bir sistem. benim oğlan 2,5 yaşında youtube'da tıkladığı/izlediği reklamın haddi hesabı yok.
Dolayısıyla öyle güvenilirlik, hile hurda, politika ihlali bazen kesin netlikte olamaz.