Merhaba,
Kategori altında bir çok kez pinterestte çok zaman geçirdiğimi araştırma yaptığımı ve incelemelerde bulunduğumu yazmışımdır.
Bunları yaparken hesabın dili, sitenin ve hesapların durumu gibi bir çok kriteri göz önünde buluyorum. Haliyle bu hesaplardan yüksek görüntülemeye sahip düzenli, derli toplu hesaplar ve pin paylaşım yolları ile sitelerinin durumları sayesinde bilgi ediniyorum.
Yani emek ve zaman harcıyorum.
Elimde bir miktar data birikti. Yüksek görüntüleme alan hesapları katrgorilendiriyorum, ülkelerine göre.
Bir hesaptan bir çok bilgi ediniyorum.
- yeni anahtar kelimeler
- board açıklamaları ve başlık yapıları
- board kapak tasarımı
- ne tür pin paylaşıldığı
- hangi katergorilerin ağırlıklı olduğu
- pin sayıları
- ne tür siteye sahip olduğu
- nasıl bir yöntemle paylaşım yapıldığı gibi bir çok maddede ayrıntılı bilgiye sahip oluyorum.
Hesapları ülkelerine göre ayırıyorum. Yani tr vatandaşın açtığı ispanyolca hesap değil, ispanyolun açtığı ispanyolca hesap gibi. Böylece yerel ve yöresel anahtar kelimeler de bulunabiliyor.
Şimdi bu elimde forum üyelerinin işine yarayacak data birikti. İlgili ülkelere özel hesap bilgilerini "incelemek ve bilgi edinmeleri" karşılığında uygun bir ücretle satsam, ilgi görür mü, yoksa uğraşmaya değmez mi?
Bazı hesaplarda onlarca pano var ve her biri bir anahtar kelime sonuçta.
Tr vatandaşlarımızın zarar görmemesi için tr hesapları kesinlikle paylaşmayacağım. Farklı dillerde yayın yapan tr hesaplarda bulunmaktadır.
Kastettiğim hesaplar yüksek görüntüleme alan kaliteli hesaplardır. 1m+ üstü hesaplar bulunmaktadır.
Düzenleme işine devam etmeli miyim, yoksa vazgeçsem iyi mi olur? Zaman kaybetmek istemiyorum.
Hesaplar pinterestte açık olduğundan özel data paylaşımı değildir. İsteyen o hesaplara araştırma yaparak ulaşabilir.
Bazı maliyetleri karşılamak için böyle yapmayı düşünüyorum.
Katergori moderatörü kurallara uygun olup olmadığını
Belirtirse daha net olur. Hesap satışı değil, bilgi satışı olduğunu düşünüyorum.
Örnek
4.5 m gösterimli ispanyol hesap pano