Yabancı dili geliştirmek için herhangi bir tavsiyeniz var mı acaba?
Merhaba, benim de öyle çok üst seviye sayılmaz, İngilizce bölümde okuyorum, hazırlıkta sürekli pratik yaparak geliştirmiştim. Seviyeniz ne durumda bilmediğim için bir şey önermem doğru olmaz ama az çok bir şeyler yazabilecek seviyedeyseniz internette "Essay topics" diye aratıp farklı Essay konuları bulabilirsiniz. Örneğin her gün 1 Essay yazmaya çalışın sonra o konuyla ilgili başkalarının yazdığı Essayleri inceleyin, belirli Essay cümle kalıpları var bu kalıpları öğrendikten sonra hızlı şekilde makale yazabilirsiniz. Ek olarak bu kalıplar akademik seviyede olduğu için Google tarafından seviliyor ve arama sonuçlarında makaleyi yukarı taşıyor.
Yabancı dilim süper olmasa da tamamen düzgün bir şekilde pinterest'te yaratıcı işler yapmak isteyen biriyim. Ama tamamen amatörüm yani Pinterest'te günlük kullanıcı olma dışında pek deneyimim yok. Ne önerirsiniz benim gibilere?
Çok fazla zor olmayan bi kategori belirleyip içerik üretmeye başlayabilirsiniz, her içerikte 20-30 görsel olsun onları yavaş yavaş pinlemeye başlayın bir süre sonra zaten Pinterest hesabının etkilesimleri artacak hit kazanacaksınız. En basitinden dekorasyon kategorisini deneyebilirsiniz. Zaten bir yerden başlayınca gerisi gelecektir, deneyerek ve araştırarak çok daha iyi seviyeye gelirsiniz bir süre sonra.
Bir kaç şey sormak istiyorum ve bunu örnekleme adına 2 site üzerinden örnek vereceğim. Random bir kategori olsun. (Sizinki olsun.)
A-
1 : Site İngilizce Travel v.b
2: Site Türkçe Gezi v.b
Bu İngilizce spin veya translete gerçekten işe yarıyor mu ? Örneğin bir gezi yazısını Türkçe olarak yazdım. Bunu Türkçe siteye koyayım ki boş geçmesin. İngilizcesini translate v.b ile direk çevirerek ingilizce siteye atsak yararlı olur mu ? ( Buradaki ana tema gerçekten bu çeviriciler ile direk(full) çeviriler iş görüyor mu ?)
B- Türkçe site ile alınmış bir adsense hesabına daha sonradan ingilizce site eklenir mi ? Yoksa ingilizce için sıfırdan mı almak gerekir ? ( Avantaj ve dezavantajları var mı ?)
Ve son olarak başarılar diliyorum.
(Kişisel olarak ingilizce site denemedim ve tecrübem yok ama türkçe sitelerde organiklik bakımından çok ilerledim. Örneğin pinterest denemedik istedim sadece 0-50 foto ile tamamen özgün bir şeyler yaptım. Siteye bile yönlendirme yapmadım çünkü sadece kendimi geliştiriyorum. Şuan Pinterestte günlük Min 1K Gösterim bulunmakta.)
Merhaba,
A. Aşağıya bir video bırakıyorum video çok eski olmasına rağmen şimdi de aynı mantığın geçerli olduğunu düşünüyorum. Videda kısaca şunları diyor; "İngilizce yazılmış bir içeriği alıp Fransızcaya çevirip sitede yayınlarsanız hiçbir sıkıntı olmaz, Google buna ceza vermez fakat İngilizce yazılmış bir içeriği doğrudan kopyalayıp Translate ile çevirip yayınlarsanız sıkıntı çıkaracaktır çünkü Translate araçları ne kadar gelişmiş de olsa illa ki gramer hataları yapıyorlar. Bu nedenle tavsiye edilmiyor "
https://youtu.be/UDg2AGRGjLQ B. Bir sıkıntı olacağını sanmam ben de Türkçe site ile onay aldığım hesabımda İngilizce siteler kullanıyorum bir zararını görmedim