Mehmetmasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anca bu kadar güzel anlatılırdı.
Bu gün bu tarzda gördüğüm 3. konu koca forumu çoluk çocuk oyun parkına çevirdiler..
Bunları görünce aklıma Responsive tasarımın patentini adlım diye web sitelerinden para isteyen adam geliyor

"Tradelerimin de hepsini incelediğinize emin değilim. Minimum ticaretim 100-200₺. Bu yazdığınızı 10liraya taktik satıp 300 trade yapan, trade vermeyince 1 hafta mesaj atanlara yazmalıydınız bana değil."

Ben merak ettim ve inceledim;
https://www.r10.net/ilan-panosu/1912...in-e-book.html
Biz cocuk parkina cevirdiysek sizde ruh hastanesine cevirdiniz. Uslup, had muhim iş.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli kardeşim.
Etik ve ahlaki olarak söylediklerin tartışılabilir.
Ama ticarette etikten önemli olan başarı ve kazançtır.
Yeteri kadar para karşılığında ilkelerini koruyabilen bir şirket ya da tüccar çok azdır.
Bir tüccar ben çok ilkeliyim diyorsa, aslında beni satın alacak para bunun çok üzerinde diyordur.

O yüzden bir sektöre girmeden önce tüm tüccarlar ve şirketler piyasa araştırması yaparlar.
Rakiplerin kazançlarına, piyasa paylarına, katma değerlerine bakarlar.
Sonra ürünlerini hizmetlerini, hatta satış tekniklerini çalarlar.
Hatta yetmez diğer şirketin yetişmiş insan gücünü bile transfer edip çalabilirler.

Koca koca şirketlerin her sene bir birlerinden kayıtlı tescilli olduğu halde patentlerini aşırdıkları için davalık olduklarını görüyoruz.
Ticarette başarı, ahlaktan, etikten, naiflikten, terbiyeden falan önce gelir.
Maalesef durum bu.
Bu konuda şikayet etmek yerine kendini bu duruma uyarlayacak bir strateji geliştirmen lazım.
Çünkü sen piyasayı değiştiremezsin sadece kendini değiştirebilirsin.

Son olarak unutma.
Bu foruma 13 sene önce üye oldum.
O zaman bilmediğim şeyleri sormak için üye olmuştum, forumdaki benim jenerasyonum buraya ticaret yapmak için değil bilgi paylaşmak bir şeyler öğrenmek için geldi.
Forumların naif zamanları eskilerde kaldı.
Bu foruma son 5-6 senedir kayıt olmaya çalışan herkes sağdan soldan buradaki ticareti duyup gelenler.
Yani r10'da para kazanıldığını duyup kopup gelip, kaydolmak için 10 takla atan tayfadan ahlak bekleme.
Bunlar başkalarının r10 dan para kazandığını görüp, biz den ucundan bir yerinden aynı şeyleri yaparız diye giren adamlar.
Yani bu forumda ticari ahlak, ticari centilmenlik falan bekleme.
İşini projeni biriyle paylaşmadan önce 2 kere düşün.
Karşına rakip çıkmaması için bir sektöre en dip fiyattan girip marka bilinirliğini oturtana kadar rakiplerini yok ederek büyümeye çalış.
Ne yalan soyliyeyim metni okudum hak verdim, haklisiniz