prowebci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence şu yüzden yenik başlar.
Elma.online bende desek, ve günlük 10k tekil kişi google dan geliyor desek ve elma.com domaini de kurulu,aktif diyelim.
Benim siteye direk giriş yapmak isteyen elma.com mu yazar, elma.online mı? Bence akkına ilk elma.com gelir ve rakip siteye gider.
Mobilde telefonlarda .com tuşu bile var. Ona bakarsan elma.net bile dezavantajlı .com un yanında

Akrep17 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.online hakkındaki düşünceleriniz nedir?
online xyz club gibi domainler ücretli sonuçta ve birbirine benziyor. Bu yüzden google bunlara seo açısından bir avantaj ya da dezavantaj vermez. Ülkelere göre com.tr belki com domainine avantajı olabilir, onun dışında com, net vs. hepsi aynı şey.

Shitric adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yine R10 üzerinden takip ettiğim birisi ekibiyle birlikte test yapıyor. com org net olmak üzere 3 farklı domain üzerinden tamamen aynı içeriğe sahip websitesi kuruyorlar. Yaptıkları test sonucunda yanlış hatırlamıyorsam eğer index sırası org com net şeklinde oluyor. Bu testin sonucunda anladığımız şey, Google domain uzantısını kayırıyor. Tabii ki bu benim yapmış olduğum bir test değil, yalnızca gördüğümü aktarıyorum.
Hocam bu testlerin güvenilir olmalı için 1 tane yetmezi. 100 tane ya da 1.000 tane açıp test etmek lazım. Yani denk gelmiş olabilir bence. Bu konular çok önem taşımıyor benim gözümde, yabancı kaynaklardan incelenebilir tabi. Bir proje yapacaksam her zaman .com almaya calısırım ama seo açısından değil, prestij açısından. Yoksa .net alırım.