GokceMila adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi vatandaşlarımız işsizken Suriyeliler ucuza çalışıyor diye tercih edilmemelidir. Burası İsviçre değil, ülkesinde kalıp savaşmak yerine kaçan bir erkeği bedavaya bile çalıştırmamak gerek! Bizim dedelerimiz aç, sefil halde savaşarak kazandı bu toprakları. Bir zahmet bunlara kucak açmayıverin!

Bizim ülkemizin en büyük sorunu işin "parasını beğenmemek" Bir işçinin işverene maliyetini bilmeyen çoğu kişi abartılı ücretler talep ediyor. Gerçekten ihtiyacı olan kişi her koşulda çalışır.
Ucuza olduğu için değil , lise mezunu yeterli olmasına rağmen Suriyeli mühendis , 3 dil biliyor .
Milliyetçilik yapıp yok ben ilkokul mezunu alacağım desek mesela benim ne gibi bir kazancim olur


Sigma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sizin dünya görüşünüze kalmış hocam, burda suriyeli aldınız diye yargılayamamda sizi, TÜRK istihdam edince alkışlarım sadece. Örneğin kendimden pay biçeyim, milliyetçilik duyguları ağır basan bir insan olark her fırsatta bunu savunan biri olarak ben eğer bir türk kardeşim dururken(eşit vasıflarda olduğunu varsayıyorum) suriyeliyi alırsam kendimle çelişirim. Ama hayatta herkesin farklı görüşleri var, kimisi din kardeşiyiz diye bakar, kimisi para kazanmak adına ticari bir bakış açısıyla yaklaşır, sizi tanımadığım için oyüzden birşey demem doğru olmaz. Hayırlısı olsun hakkınızda.
Eşit değiller, mühendis 2.500 TL calisirim dedi

alisbilgisayar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tecrübelerimi Ölç Hocam Referanslarını Bak Hangisi Daha iyi ise onu Al Yanlız Suriyeli Alırsan Devlet Teşfik Veriyordu Öyle Bişi Hatırlıyorum ( Bizim Mühendislere Veriyormu Bilmiyorum)
Devletin ne birşeyin alırım bedava nede teşvikten yararlanırim .
İşkur diyor adam yolliyim maaşını ben vereyim sigorta yapma diye . Zarar vatandaşa, kar mevzusu olsa kabul ederim, veya stajyerler doldururum ofisi