Hem Almanyada bulundum hem Almanca öğretmeniyim hocam merak ettiğiniz bir şey varsa sizin için önemli olan elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım
Meslek kurslarından kusabilirsin.
30 sene Almanya'da yaşayan biri olarak çok uzun uzadıya değil ama temel bazı tavsiyelerim şu yönde olacak.
Bir müddet için uyum sorunu yaşama durumun söz konusu olacağından aillenle daha çok vakit geçir. Gurbetçi veya yabancılarla ilk etapta vakit geçirmeni önermem.
Eşinin mümkün olduğunca senle Almanca iletişim kurmasını sağla
Dil sorunun aşılmasını bekleme, her halükarda iş arama başvurunu tamamla (Hartz 4). Bildiğin işi yapamayacak olsanda dil için yardımcı olması için faydası olacaktır.
Yabancılardan ve Türklerden değil olabildiğince Almanlardan Almancayı öğrenmeye ve vakit geçirmeye çalış.
Şimdilik lazım olacak olanlar bunlar
Ailemin yarısı alman sayılır bir çok kez bulundum hatta orada kaldım. Dil kursu bir yere kadar hocam gelişmeniz için pratik yapmanız lazım birde almanyada karşınızdaki insanlar türkçe bilse de almanca konuşmaya özen gösterin çünkü bir süre sonra öğrendiklerinizi de unutabilirsiniz.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Mümkün mertebe şimdilik kelime ezberlemeye çalışıyorum. Sonrasında da cümle kurmaya geçeceğim İnşallah.
R10+