Akrep17 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar evde datacenter kuracağımı söylemiştim.
Yavaş yavaş ilk adımlarımı attım.
Sunucu alamadım ancak evdeki eski laptobumu yapılandırdım ve VDS olarak kullanmaya başladım.
Özellikler
500GB 5400Rpm Saniyede 170MB aktarım yapabilen Seagate HDD
2GB 1600Mhz DDR3 Bellek
İntel Pentium M Serisi 2 Core 3,6Ghz İşlemci 25W TDP (Pass Mark Puanı 4135)
Elektrik Kesintilerinden Korunma Amaçlı 5000MAH Pil (Ortalama 7 Saat 30 Dakika İdare Etmekte)
Isınma sorunu yok. 25W TDP'ye sahip işlemci gayet güzel soğutulmakta Color Master MasterGel termal macun kullanıldı. 6 Saat CPU Stress test max 48 derece
İnternet hızlarına geldiğimizde gerçekten web sitesi açmaya uygun değil.
Ancak İnstaFly vb. botlar rahatlıkla kullanılabilir.

Peki şimdi geldik asıl sorumuza ben bunu nasıl pazarlayabilirim?

Şuanda içinde windows yüklü.

Unutmayın yalnızca deney amaçlı böyle bir faaliyette bulundum!

İyi ve kötü yorumlar var. Buradaki herkes datacenter kelimesine kıl olmuş durumda. Muhtemelen daha bu konuda yeni olduğun için tam terimleri bilmiyorsun. Böyle şeylere heves etmek güzel birşey. Zamanında bende 10 yıl önce 3g modem ile radyo yayını yapıyordum. Website yayınlamak benimde hayalimdi ama herşey hayaldeki gibi olmuyor. En büyük etken en az 1 gigabit internet gerekli. Yanlış bilmiyorsam bunun için bile datacenter'lar aylık 3-5 k para ödüyorlar altyapı sağlayıcılarına. Bunun yerine daha mini bir başlangıç yaparak. Bir öğrenci maili ile amazondan veya google clouddan bir cloud sunucu alarak bundan 1000 kat daha fazla performans ile website yayını yapabilirsin.