geceyolcusu2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
youtuberlar, fonomen (!) akademisyenler milleti öyle pompaladılar ki dolar 10 olacak 12 olacak diye şimdi millet yana yakıla ne olacak bu durum diyor. nacizane fikrim çok bir şey olmayacak. sarı saçlı delinin ne yapacağı belli olmamakla birlikte ufak değişimler olsa kalıcı olmaz ve hükümetin de istediği gibi bu seyirde devam eder diye düşünüyorum.
Geçen birinin yorumunu gördüm adamın gazıyla 6.10 liradan dolar almış ne zaman bu seviyelere gelir bozdurmak istiyorum diye yalvarmış resmen. Yazık milletin vebalini nasıl alabiliyorlar..

Konuya cevabım; 1 ihtimal IMF ile anlaşırsak ve hala IMF'nin gözünde değerliysek Dolar kısa vadede de uzun vade de kazandırmaz. Biraz da iyimser yaklaşmaya çalışıyorum; doların yükselmesi bizim aleyhimize, elinde dolar bulunduranlar (ın çoğu) "hadi leyn ordan" diyebilir. Yadırgamam. Ama bu konu "Ateş düştüğü yeri yakar" deyiminin vücut bulmuş hali olduğu gerçeğini değiştirmez.
Elinizdeki Doların TL karşılığı artabilir ama emin olun alım gücü de bir o kadar azalacaktır. Çünkü malesef dışa bağımlıyız.

Genel itibariyle düşüncelerimi yazdım, hiçbir amacım yoktur. Ekonomist olmadığım gibi yatırım uzmanlığı adı altında da tavsiye veremem. Lütfen düşüncelerimi tavsiye olarak algılamayınız. Yatırım tavsiyesi değildir.