Merhabalar uzun bir süre domain kovalama işi yaptım güzel jenerik domainler alıp sattım iyi paralar kazandım ama 2 yıldan beri ugraşmıyorum artık eskisi gibi basit değil çünkü artık işin içinde büyük firmalar var.
Bir kaç bilgim var o zamanlardan onları sizinle paylaşayım. Domain almak konusunda verdiğim bilgiler ile belki kendinize daha iyi daha işinize yarayacak bir domain almanızı sağlarım.

Soru cevap halinde yazıyorum.

Düşecek domainleri nereden görebiliriz ?
Bu konuda 2 site size yeterli.

expireddomains.net
Çok gelişmiş filtreleri vardır. Üye olup baktığınızda özelliklerini göreceksiniz. Böyle bir projenin ücretsiz olması çok büyük bir şans. Düşen domainleri yada domain bulma konusunda büyük bir nimettir bu site. Domain hakkında bütün bilgileri size sunar, hangi uzantılarının dolu olduğu ilk kaç yılında kullanıldığı gibi bir çok bilgi verir. Bu sitenin birde bülteni vardır örneğin bir filtrelenmiş arama oluşturursunuz ve o arama kriterlerinize uyan domainleri size günlük mail olarak yollar.

namecatch.com
Kullanımı çok basittir üye olmanız durumunda tüm özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Benim sık sık kullandığım bir siteydi. Almak istediğiniz domainleri yazarsanız ne zaman düşecek olursa size mail ile haber verir. Ayrıca bir domain alırken adsense ban vs gibi kontrol etmek istediğiniz şeyleri burda link ayarı yaparak tek tıkla kontrol eder. Düşecek yada ihalede domainler için geri sayım yapması da cabası filtreleri sayesinde çok hızlı işlem yapmanızı sağlar. Sevdiğim bir sitedir. Bu sitede ücretsiz ben olsam reklam felan koyardım en azından

Domain alırken nelere dikkat etmeliyim ?
Tib yasağı yada mahkeme engeli var mı ? ( https://internet2.btk.gov.tr/sitesorgu/ )
Google adsense yada google banı var mı ? ( http://www.reklamyardim.com/adsense-ban-kontrol.html )
Geçmişte ne olarak kullanılmış (çokta önemli değil bence)

Backorder olayı nedir nasıl daha ucuza istediğim alan adını alırım ?
Backorder, almak istediğiniz ama kayıtlı olan bir domaini düşmek üzereyken ön kayıt oluşturarak boşa düşmeden almanızı sağlar. Artık backorder yapmanın bir mantığı kalmadı çünkü herkes yapıyor sonra ihaleye çıkıyor domain yine değerine yakın gidiyor. Domain güzelse ucuza alamazsınız yani. Başkaları için önemsiz sizin için önemliysede şansa bırakmamak için backorder yapmak doğru olur.

Domain için hangi firma iyidir ?
Domain konusunda benim en çok başarılı bulduğum firma namesilo.com firmasıdır. Hızlı dönüş yaparlar işleri sadece domaindir.

En ucuz domaini nereden alabilirim ?
Bu konuda iki site tavsiye ediyorum bunlar anlık olarak kampanyaları çekiyorlar hiç kupon kod aramanıza gerek yok domain kaydetmek istediğinizde direk buraya girip bakın derim.
1- https://www.domcomp.com/
2- https://tld-list.com/

Hangi firmalardan backorder yapabilirim ?
Epik.com
Epik önce ödeme alır sonra işe koyulur, ilk gelen ilk alır mantığı çok iyi fiyatı en yüksek olan backorder sitesidir. En son 200 dolardı şuan nedir bilmiyorum. Ödemeyi geri almanız konusunda sorun olmaz nereden yaptıysanız oraya geri ödeme yapar.
Dynadot.com
Başarılı ve uygun fiyatlı backorder hizmeti sunar. Backorder başarılı olursa ödeme alır.
Godaddy.com
Backorder yapmadan önce ödeme ister, o ödeme ile backorder talebinizi alır. Defalarca backorder yaptım yakalayamadı en basit domainleri bile. Hiç tavsiye etmem. Bir tek özelliğini seviyorum o da domainlerin durum değişikliklerini bildiriyor. Mesela takip ettiğiniz bir domain ns değişikliği yaptı yada sahibi süresini uzattı hemen bildirim geliyor.
Snapnames.com
Backorder konusunda kral diyebiliriz. Önce para değil güven isteyen bir firmadır. Backorder işlemine başlamadan önce kıimlik doğrulaması vs ister ben yanlış hatırlamıyorsam bir kağıt üzerine kimliğimi vs koyup ingilizce bir yazı yazıp imzalayıp yolladım ve aktif ettiler hesabımı. Yakalama gücü iyidir. Birden çok kişi backorder yaptıysa aralarında açık artırmaya çıkarır.
Dropcatch.com
Piyasayı kasıp kavuran firma bu, ne kadar düşen isim varsa toplar benim bu işi bırakma sebebim birden çok kişi teklif verdiyse aralarında açık artırmaya çıkarır. Önce domain sonra ödeme şeklinde çalışır.
Namejet.com
Çok değerli domainleri elinden geçiren bir firmadır. Önce domain sonra ödeme şeklinde çalışır. Backorder konusunda snapnames kadar başarılı değildir ama yine iyidir. Birden çok kişi backorder yaparsa ihaleye çıkarır.
Name.com
Buradan backorder yapmak biraz zahmetli her domaini backorder için kabul etmiyor cinslik yapıyor. Önce ödemeyi alır çok başarılı bir firma oluğunu söyleyemem bir çok kez backorder yaptım hiç sonuç vermedi ödemenizi geri almanızda sorun çıkmaz.
Pheenix.com
Namejet snapnames e göre daha uygun dynadottan biraz pahalı bir firmadır. Başarısıda fiyat ile orantılıdır. Tavsiye ederim.
123-reg
Daha önce domainmonster.com firması vardı backorder konusunda o firma buraya satıldı gerçekten çok başarılı bir firmaydı ilk backorder yapana verirdi domaini ben 5 bin dolarlık domainleri domainmonster sayesinde aldım. 123 reg e satılında aynı kalitede mi denemedim hiç siz bunu bi test edin isterseniz.
Hexonet
Önce ödeme alır çok detaylı bir paneli vardır ama pek başarılı olduğunu söyleyemem. Tavsiyede etmiyorum.
pool
Bir çok kez backorder yaptım hiç yakaladığını görmedim. Ama düşecek domainleri önceden yayınlıyor diğer sitelere göre bu iyi bir özellik.
alantron
Türk diye ısrarla bir çok kez backorder yaptım zaman kaydı. Tavsiye etmiyorum.
Natro
Alantron ile aynı düşüncelerim.

Backorder api hizmeti veren firma hangisi ?
evet, bu hizmeti veren benimde daha önce kullandığım namesilo firması var. Üye olup kredi yükleyin ve api hizmetini aktif edin. aşağıdaki url yi düzenleyin ve tarayıcıya girin. tarayıcınız için bir yenileme eklentisi kurun ve sayfayı sürekli yeniletin. (belirtilmiş drop saatinde)
https://www.namesilo.com/api_referen...sterDomainDrop

Aklıma gelenler bunlar saygılar.