22 Yasina girmek üzereyim, birçok konuda tatmin oldum. Yasadigim yerde önlisans okudum. Simdi üniversite hedefim tutarsa ve başka şehirde yeni bir hayat kurma imkanım olursa eğer birçok şeyden vazgeçeceğim.
Bunlar başlıca diğer insanlar için yaptıklarımız.
Mesela hergün 30 dakika saçlarım icin vakit ayirmam veya giyimime ciddi paralar harcamam gibi şeyler...
Saçlarımı 3 numara kestireceğim, sadece sevdiğim renklerde tek tip kıyafet seçeceğim.
Sosyal medyadan, başta instagram olaylarından koşarak uzaklasacagim. Başkalarina birşeyler ispatlamak icin kendimi heba etmek istemiyorum artık. Anın tadını cıkarmak varken, görmek için gezmek varken göstermek için gezmeyeceğim.
Mutlaka bir işle meşgul olacagım, bu part time da olabilir. Serbest de calısabilirim ama bir gelir kapisi sart.
Hobilerime, bilgisayar oyunlarına ve kitaplarıma eğitim hayatim süresince veda edeceğim.
Bir soka kedisi sahipleneceğim.
Geriye kalanı biraz kişisel... Bu bağlamda basit yaşayan veya fikri olan sizlerin önerilerine açigim...
Güncellemek için biraz geç kaldım sanırım ama

...
-İstediğim bölümü tutturamadığım için AÖF'te Halkla İlişkiler ve Tanıtım okuyorum, bölüme ilgim vardı ve boşta kalmamış oldum.
-Hiç olmadığı için yaklaşık 6-7 ay önce aldığım eşorfman takımım dışında giyime para harcamadım.
-Kişisel hesaplar bakımından sosyal medyadan epey uzaklaştım 2-3 ayda bir ancak fotoğraf paylaşıyorum
-Günümün ortalama 5-7 saati eski çalıştığım spor salonunda geçiyor, bu sayede hem harçlık çıkartıyor hem de sporuma para ödemiyorum.
-Saçlarımın bir kısmını makineyle ben kesiyorum, haftanın taş çatlasın bir günü şekil vermek için 15 dakika vakit ayırıyorum.
-Oynadığım bir bilgisayar oyunu veya vakit kaybı olabilecek bir hobim artık yok.
-Hala ailemle yaşadığım için henüz bir kedi edinemedim
Sonuç olarak bunları artık istesem de istemesem de böyle devam edecek gibi görünüyor. Sebebi ise malumunuz günümüz ekonomik durumunun bizi basit yaşamak zorunda kılması...