Pinterest ile 4-5 ay uğraştım ve farklı metotlar denedim. Hesabım da kapatıldı, shadow ban da yedim. Hep işin arka kapısını aradım (kolay para tatlı geldi). Tüm hesaplarımın ban yediği güneşli bir günde kafama dank etti.
Pinterest kötüye kullanımı banlıyor.
Siz ister bunu spam olarak adlandırın, ister manuel çalışma olarak. Pinterest hesabınızda paylaştığınız pinler ile web sitenize yönlendirme yapıyor ve kullanıcılar sitenize geldiklerinde alakasız içerik veya yanıltıcı içerik ile karşılaşıyor ise er yada geç pinterest hesabınız banlanır veya shadow ban yer.
Pinterestten gelir elde etmek ve bunun sürekli olmasını istiyorsanız izlenecek
2 farklı yol var;
1 - Bol görselli
evergreen content (SEO uyumlu, sizin kaleminizden çıkmış ve uzun makaleler).
2-
Rewrite, yani halı hazırda yazılmış bir makalenin kelimelerini değiştirerek özgünleştirip, stok sitelerinden alakalı telifsiz görsel bulmak.
Adsense alternatifi olarak ise affiliate marketing deneyebilirsiniz. Yabancı forumlarda bu işlerden para kazananların bir çoğu affiliate ile gelir elde ediyor.
Not: Günümüz itibariyle eğer yabancı diliniz yoksa, spamdan kazandığınız paraları, Türkçe içerik ile kötüye kullanım yapmadan pinterest üzerinden kazanmanız pek mümkün değil. Gerçi konu geleceğe yatırımdan bahsediyor. Kim bilebilir ki