Resim tablosu oluşturun birtane ve örnek
table - images
-id
-opt_id
-name

Mehmetmasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, örneğin optik eklerken isim, açıklama ve resim alıp veri tabanına kaydettiriyorum.
Optiği güncellemek istediğimde value olarak isim, açıklamaya ulaşabiliyorum ama resmi nasıl yapacağımı bulamadım.
File input'ta value kullanamıyouruz ve belli olmayan sayıda dosya upload ettiriyorum ( + butonuna basarak istediği kadar input oluşturabiliyor.. )

Aklıma;
resim upload ettiğim yerin yanında resmi gösterim ( value ) almak, aynı şekilde upload ettiğim dosyaları dosyayı indir olarak bir <a href> olarak ekleyip value'suna ulaşmak.
Eğer file inputunda resim varsa seçilen yoksa resim altındaki value ve upload bölümünde file inputtan gelen dosyalar + <a href> ( seçilmeyen - ekli olan ) dosyaları alıp bu işlemi yapabilirim ama çok uzun ve oğraştırıcı.

Daha iyi anlamanız için bir resim ;

" + " Butonuna bastıkça yeni bir dosya yükleme bölümü açılıyor. Güncelleme bölümünde ekli olanlar sabit geliyor ve üzerinde ekleme/çıkarma yapılabiliyor.

Yorumunuz için teşekkürler, alt tarafta dosya upload ettiğim bölüm var 2 tane ekledi diyelim güncellemeye geldi 2 tanenin 1 tanesini sildi +2 ekledi nasıl bir şey yapmam gerekiyor
SQL'den upload edilmiş dosya isimlerini çekip karşılaştırmam gerekiyor ama 2 tane yeni eklendi 1 tane silindi. Eklenenleri file inputtan name olarak alıp ayırabilirim ama hangi dosyanın silindiğini bulamam sanırım.

Tablo yapısı
- optik
+ id, categoryId, name, images, tag
- optikdetail
- id, title, file, optikId

şeklinde.