Maalesef her şey maddiyat.

Hadımköy'de bulunan Alkent 2000 olsun Acarkent villaları olsun devamlı gördüğüm uygulamalardan bahsedeyim.

Önce zemin için ziftli mebran uygulanıyor.,Üzerine; ses, su ve ısı yalıtımı özel bir madde ile ayrı ayrı işlem yapılıyor.

Yerden ısıtma için borular döşeniyor ve üzerine oldukça ince bir şap atıldıktan sonra çok cıvık bir madde ile son işlem yapılıyor.

Piyasada ki herhangi bir laminant almak yerine özel bir laminant kaplanıyor. (Markasını unuttum.)

Şimdi eviniz villa olmadığına ve maddiyattan biraz kaçmak adına ben olsam mevcut yer döşemeleri sökerdim. En alta ziftli mebran (Hem ses hem ısı kaybını köpüklerden daha iyi sağlar.), çok ince bir düzeltme şap. Bildiğiniz fırça ile sürülen ısı yalıtım malzemesini sürüp 24 saat bekler sonra söktüğünüz laminantları tekrardan döşerdim. Yükseklik farkı nedeni ile de kapıların altını 2,3 cm keserdim. İş biterdi.

Yer uygulamasında kullanılan köpük ve benzeri malzemelerin ısı kaybını engellediğini pek inanmıyorum. Ses bakımından da işlevi pek yok.

Yer zemine bu kadar masraf yapmanız yerine; Her ne kadar mantolama olsa bile Mümkünse her duvara o imkan yoksa cam tarafı olan duvarlara yeşil alçıpanları profil kullanmadan alçı ile yapıştırmanız ses ve ısı açısından daha çok fayda sağlar.

Profil kullanırsanız en düşük 5-7 cm,
Alçı ile yapıştırmada 2-3 cm kaybınız olur. (Oda ölçüleri daralmasın diye bunu yapmanızı önerirdim.)

Dışarıdan en iyi mantolamayı yaptırsanız bile iç duvarın beton olması ısı kaybına neden olur. Alçıpan plakaları ısı kaybını en aza düşürür.