Son güncellemeyi yaparak kendi adıma denemeyi sonlandırıyorum. İlk yorumda site ile ilgili detayları paylaştım. Site hayatına devam edecek, yani benim açımdan test başarılı oldu.

Bu denemeyi yapmaktaki amacım ücretli ve agresif seo çalışmalarına para harcamadan sadece doğal desteklerle neler yapılabileceğini görmekti. Orta zorlukta bir kelime grubunda anahtar kelimeleri 3 sınıfa ayırarak okuyan kişinin aradığı cevabı bulacağı bir içerik hazırladım.

İçerik çok kısa sürede ilk sıralara yerleşti ve kendi pinterest paylaşımlarım haricinde hep ilk sıralarda yer aldı. Pinterest detayını ilk mesajımın içinde anlatmıştım.

Ücretli backlink almadım. Ücretsiz backlink sayısı da sadece 4 olarak kaldı. Bunlar da kendi sahip olduğum sitelerden aldığım linkler. Bu sonuç iyi bir içeriğin, backlink ve iç seo olmasa bile iş yaptığını bana gösterdi.

Zaman zaman tesadüf olduğunu söyleyenler oldu ancak tamamen aynı teknikle farklı bir kelime grubunda başka bir site daha yaptım ve hit anlamında o daha iyi seviyede şu anda ancak henüz adsense onayı alamadığı için geliri yok. Yani doğru kelime analizi ve domain seçimi ile az ancak düzenli pasif gelir elde etmek mümkün.

Bundan sonraki süreçte halihazırda imzamda yer alan sitelerimle ilgilenmenin yanında benzer mantıkla yabancı dilde site hazırlamayı düşünüyorum.

Bu konuyu takip eden herkese teşekkür ederim. Bundan sonra konuda güncelleme yapmayacağım, sadece soru olursa cevap vereceğim.