Manuel konusunu destekleyen herkese hak veriyorum. Ancak 3-5 sene sonraya yatırım konusuna katılmıyorum. Şöyle düşünelim. Bir yemek tarifleri siteniz var. Tüm tarifler kendinize ait, tüm fotoğraflar size ait. İçerik üretiyorsunuz. Birgün uğraşıp yemek yapıp tarifini ekliyor, videosunu ekliyor, fotğraflarını ekliyorsunuz. Sonra birisi geliyor size ait olan fotoğrafları 2 dakika da kolaj yapıp kendisinin gibi pintereste atıyor. Benim gözümde bu içeriğin 3-5 sene sonraya yatırım olması mantıklı değil. Bu anlattığım şeyin denemesini ben de yapıyorum. Ama altını çizerek sözlüyorum bu da spamdır. 3-5 sene içerisinde asıl içerik sahiplerinin bir şekilde şikayette bulunup hesabınızı kapattırmama, sitenizi askıya aldırmama gibi durumların garantisi yok. İçeriğin tamamen yayınlayana ait olmadığı bir girşimin herhangi bir getirisini beklemek garip. Gerçekten düzenli gelir beklemek için yayıncının kendisine ait bir şeyler üretmesi gerekir. Ben biraz uğraşayım az ya da çok zaman içerisinde az ya da çok para kazandırsın derseniz söylediklerinize tamamen katılıyorum.
Not olarak şunu da ekleyeyim. Pintopin ya da spam yapanları sonsuz şekilde eleştirmiyorum. Kendimde yapıyorum. Sadece fikrimi belirttim.