les adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
15 senedir yazılım sektöründeyim düşündüğün mantık yanlış. Şöyle ki senin 4 günde yaptığın işi daha doğru tabirle 40 saate yaptığın işi 4 saate yapan geliştiriciler eminim ki var. Olay senin saatlik ücretinde 4 saatte bu işi bitirmenin saatlik ücreti 100 TL olsun. Ben şahsen 40 saatte bitirene değil 4 saatte bitirene 800 TL veririm. Olay uzmanlık işinde yatıyor. Zaten çok iyi yazılımcılar bahsettiğin şikayetlere bulunmazlar.
ona lafım yok hocam illa yapar ama bende yeterince hızlı yapacağıma inanıyorum yani zaten altından kalkamayacağım işinde söylerim utanmam bilmemek değil öğrenmemek ayıptır derim her zaman ve bu söylediklerim benim çok iyi bildiğim ve hızlıca yapabileceğim konular için geçerli

Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E dostum amele ol daha iyiyse parası ? Amelelik belirli yaştan sonra yapılmaz ve hastalıkların somu gelmez. Aldığın ücret az olabilir ama çalışma koşulun daha rahat.

Ayrıca 4gün için 400 az diyorsan demekki yeteri kadar iyi değilsin. Demekki daha pişmen lazım. Demekki farklı yatırımlar yapman lazım. Demekki ortada sorun var. Demekki rekabet çok ve sıyrılmıyorsun. Demekki kendine özgün bir fikrin projen yok.

Ayrıca o onunfiyatı bu bunun fiyatı demişsin. Demekki ederi bu ? Yani sebebi sağda solda arama kendini geliştirmeye bak. Olmaanı yap. Yapılması güç şeyleri yap. Yani daha çok çalış. Yaşınız kaç öğrenebilir miyim ?
hocam siz doğru anladığınıza emin misiniz ?