Apple ye bu şahıs nasıl bi yazılım atabılır ki 300 tl tutsun, ne yaptın diyorum yazılım attım diyor. işin absürt tarafı iş öncesi fiyat ne kadar olur çok olursa yaptırmak istemiyorum dedim, fiyatı aramızda hallederiz dedi. yaptıktan sonra bu fiyatı verdi, bana şu fiyat tutuyor yapayım mı diye bi ibare kullanmadı, tekrar belirtmek istiyorum burada haksız kazanılan 300 tl zoruma gidiyor..
BİR fabrikada, büyük bir makine aniden durmuş. Tamirciler geliyor, bir türlü çalıştıramıyor.
Sonunda, yaşlı bir tamirci bulmuşlar.Tamirci, makinenin etrafında dolaşarak, dikkatli bir şekilde kontrol etmiş.Sonra, kendini izleyenlere dönerek;
Bana bir çekiç getirir misiniz? demiş.
Çekiç gelmiş. Çekici eline alan tamirci, makineye yaklaşmış ve tespit ettiği bir yere çekici
tık diye vurmuş. O da ne? Makine, başlamış çalışmaya
Patron, son derece memnun. Sormuş;
Borcumuz ne kadar?
1000 dolar.
Neee
Çekiçle makineye şöyle bir vurdun, o kadar. Bunun için mi 1000 dolar istiyorsun?
Evet.
Peki
O zaman bana ayrıntılı bir fatura düzenle. İstediğin 1000 doların ayrıntılarını görmek istiyorum.
Bunun üzerine yaşlı tamirci, faturayı düzenleyip, patrona uzatmış. Patron, faturayı almış ve dikkatle okumaya başlamış;
Çekiçle, makineye vurmanın bedeli: 1 dolar.
Çekici nereye vuracağını bilmenin bedeli: 999 dolar.
Toplam: 1000 dolar.
Bilgisayarcı, tamirci veya adam haklı olarak bu parayı almış demiyorum. Tamamen bu hikaye gerçekleşmiş. Adam sonuç olarak bir şeyler yapmış ve olmuş