Merhabalar, bir projemizin yazılım maliyetlerini öngörebilmek için ilgili arkadaşlardan süre, şartlar ve ücret tekliflerinizi talep ediyoruz. Tekliflerinizi, şartlarınız ve referanslarınız ile birlikte detaylı olarak serdartugcu{at}outlook{.}com adresine göndermenizi rica ediyoruz.

Talep edilen yazılımın özeti:
Bir hizmetin , bu hizmeti veren firmalar (Tedarikçi) tarafından listelemesi alınarak, son müşterilere (Müşteri) sunulduğu ve komisyon oranı ile satışının yapıldığı bir web yazılımı.

Tüm sistemde talep edilen ortak özellikler:
  • Responsive Tasarım,
  • Multilanguage Çoklu Dil özelliği - Sınırsız Dil Ekleme (dil yönetimi yönetim panelinden yönetilmeli, müşteri ve tedarikçi tarafından seçilebilmeli)
  • Açık kaynak kodlu programlama olmalı. Sadece lisans dosyası şifrelenmeli ve lisans kodu bizim belirleyeceğimiz minimum 16 karakterli bir kod olmalı. Bu kod girilmeden sistem çalışmamalı.
  • 3D ödeme sistemleri için entegrasyona uyumlu olmalı.
  • Anasayfa tasarım ve yerleşimi için henüz bir fikir oluşturmadık. Ama Google kadar sade bir yapıda olmasını düşünüyoruz. Destinasyon seçildikten sonra tarih, yön, kişi gibi sırasıyla belirecek bir form yapısı bile olabilir. Belki altta da bir kaç fırsat kutucuğu olabilir.
  • PHP, PDO, Bootstrap, Alternatif diller ve framework'ler konusunda seçimi size bırakıyoruz. Yeter ki, güvenli, stabil ve hızlı çalışan bir sistem olsun. Sonraki aşamalarda mobil uygulama vs. olmasını hedefliyoruz. Buna göre belki şekillendirmek gerekebilir, bilemiyorum.
1- Tedarikçi Paneli
Bu panelde hizmeti sunan tedarikçi firma sistemde;
- Şirket bilgileri, sürücü bilgileri, sürücü iletişim bilgileri, araç model ve plaka bilgileri gibi bilgilerini girebilmelidir. Bu seçenekler artabilir.
- Aldığı rezervasyonları, şirket ile sözleşme bilgileri, komisyon ve hizmet oranlarını görüntüleyebilmelidir. Bu seçenekler artabilir.
- Sistemdeki satışlarına göre anlaşılan periyodlara göre beklenen ve gerçekleşen ödemelerini listeleyebilmeli ve excel & pdf olarak export edebilmelidir.

2- Müşteri Paneli
Bu panelde hizmeti satın alan müşteri sistemde;
- Geçmiş ve gelecek rezervasyonlarını görüntüleyebilmeli.
- Gelecek rezervasyonlarını yönetebilmeli (onay voucher'ı görüntüleme, tarih değişikliği talep etme, iptal talep etme vb).
- Kişisel bilgilerini görüntüleyebilmeli ve düzenleyebilmeli (Eposta, telefon, pasaport bilgileri vb).
- Şikayet ve talep gönderebileceği bir form ekranı olmalı. Bu ekranda müşteri bilgileri hesaptan otomatik çekilecek ve varsa şikayetine ilişkin rezervasyon numarasını dropdown formundan seçebilecek. Aynı zamanda 3 adete kadar dosya upload edebilmeli. Oluşturulan şikayete otomatik bir ID verilecek ve müşteri hesabından gelişmeleri takip edebilecek. (Ticket Desk sistemi gibi düşünebiliriz.)

3- Yönetim Paneli
Bu panelde yöneticiler;
- Tedarikçi ve Müşteri panellerindeki tüm işlemleri sağlayabilmeli.
- Tedarikçileri görüntüleme/silme/güncelleme işlemlerini sağlayabilecek. Bu ekrandan tedarikçiden alınan geçmiş ve gelecek tüm rezervasyonları satış tutarları dahil listeleyebilecek.
- Müşterileri görüntüleme/silme/güncelleme işlemlerini sağlayabilecek. Bu ekrandan müşteriye satılan geçmiş ve gelecek tüm rezervasyonları satış tutarları dahil listeleyebilecek.
- Tüm satışların anlık finansal raporlarını hareketli chart'lar halinde görüntüleyebilecek, PDF & Excel olarak çıktı alabilecek.
- En çok transfer satışı yapılan ülke, şehir, tedarikçi, müşteri gibi bir rapor olabilirse iyi olur.
- Ödeme sistemlerinin yönetimi ve entegrasyonlarının sağlanması.
- Promosyon kodu yönetim ekranı (Genele açık, seçilen müşterilere göre, belli tedarikçideki transferlere göre, belli şehir/ülkelerdeki transferlere göre, tarih aralığında, sınırsız, sınırlı... gibi şartlara bağlı olarak promosyon kodu üretilebilmeli)
- Sistem lisans yönetim ekranı.
- Tedarikçilere yapılacak ödemelerin tarihe göre listeleneceği bir ekran. Bu ekranda tedarikçi ile anlaşmamıza göre örneğin transfer sonrası 7. gün ödemesini bizden alacak diyelim. Sistem bunu bize göstermeli ve hatırlatmalı. Ödeme yapıldığında ödendi olarak işaretlenmeli ve sistemde saklanmalı.
- Site ayarları, SEO ayarları gibi standart seçenekler eklemeye gerek görmüyorum. Herhangi bir sitede zaten olmazsa olmaz olan bunlar.

Şimdiden aklımıza gelenler bunlar. Tabi ki ekstra detaylar çıkacaktır. Teknik olarak bir yazılımcı ya da mühendis olmadığımızdan, sizin tecrübelerinize göre "şu da olmalı, ben bunu da eklerim çünkü şu sebeple gerekli" kısımlarını çalıştığımız takdirde size bırakıyoruz. Lütfen teklifinizde destek ve garanti sürenizi bildirmeyi unutmayın. İlginize çok teşekkür ederim şimdiden.

Tekliflerinizi ve görüşlerinizi bekliyoruz.