Merhaba,
Benim de HB ve N11 satışları konusunda yardıma ihtiyacım var. Ama benim sorunum komisyonlar ve kargo ücretleri konusunda.
Mesela, 8 TL'ye boya rulosu satılıyor. Ancak bunun kargo + komisyon maliyeti 5 TL + 1,5 TL + 0,77+KDV. Yani millet nasıl bu fiyatlara ürün satabiliyor bunu anlayabilmiş değilim.
Büyük ihtimalle kargoyla ilgili birşey var. Ancak bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilecek biri varsa memnun olurum.
WhatsApp: 0533 341 65 67
hepsiburada da kargo ücreti sürat ve ptt için söylüyorum 2.99+kdv 30tl altındaki siparişlerde. desi gözetmeksizin. yani hesaplaman şöyle olacak (30tl altındaki ürünler için) Ürün bedeli + 2.99 + kdv + Komisyon + Listeleme ücreti =maliyet üstüne karını koyup satacaksın. bir çok firmanın cirodan kaynaklı komisyon desteği var. yani sen hesapladığında kar edemiyor olabilirsin %15 ödüyorsundur onlar %5 ödüyor. bu anlaşmanıza bağlı. sen 28 gün vade de paranı alıyorsun biz 14 gün vade de alıyoruz mesala. n11 de 8 tl değil 6 tl ye bile boyarulosu var ücretsiz kargo hemde. bunu 1 tl ye mal etse dahi kargodan zarar eder. muhtemelen ya almış satamamış elinde kalmıştır elden çıkarıyordur. ya da yorum ve puan toplamak için yapıyordur reklam bütçesi gibi düşünebilirsin. mesala çok sevilen bir ürünü ücretsiz kargo 5 tl ye satışa aç 50 tane satsın 50 tane güzel yorum 5 yıldız alır o ürün. sonra resim ve başlığı değiştirir başka bir ürüü istediğin fiyata satarsın en ucuz olmasan bile akıllı sıralamada en üste çıkarsın. reklam puanı ile reklam verenlerin dahi üstüne çıkarsın n11 deki organik puan çok önemli.