mlbdestek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba değerli forum üyeleri.

Size yıllardır hayalini kurduğum şeyin nasıl bir anda gerçekleştiğini anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Amerika hayalimi gerçekleştirmek için Amerikaya yerleşmiştim. Ancak ailevi anlaşmazlıklar ve sağlık problemlerim yüzünden kendim istemeyerek de olsa Türkiye ye geri dönmek durumunda kaldım. Döndüğüm zaman tarih Aralık ayının son günlerine denk geliyordu. Zar zor Annemin kullanmadığı bir dizüstü bilgisayarı annemle kavgalı olduğum halde onu ikna ederek almıştım. Tabi bilgisayarın harddiskini annem özel diyerek kapağını kırarak alıp parçalamıştı yani elimde kapağı kırık disksiz bir bilgisayar vardı. Neyse gel zaman git zaman 2 ay içerisinde youtube işine eskisinden daha çok yoğunlaşarak yaklaşık 700 tl gelir elde ettim ve bilgisayarıma disk alarak evimde de bu işi yapmaya başladım. Tabi dizüstü bilgisayar öyle ahım şahım değildi. Yetersiz kaldığı durumlar oluyordu ki bu yüzden sürekli başka insanların kanallarında ücret almadan editörlük yapmak zorunda kalıyordum. Tabi onlar bana bitiş ekranını kullanabileceğim konusunda yardımcı oluyorlardı. Zaten ilk bitiş ekranı satışımı bu sayede başkasının kanallarındaki hit aracılığıyla vermeye başladım. Fiyat politikası konusunda iyi düşünmediğim için 10k 50 tl gibi basit fiyatlarla (bulamayanlara da versin Allah) hizmet veriyordum kendi çapımda. Yaklaşık 2 ay böyle hizmet verdim ve en sonunda yönettiğim kanallar teliften vesaire kapandığı için bu hizmeti kesmek zorunda kaldım. Forumdan birisine halen 20 tl borcum var ama adını unuttuğum için hatırlayamıyorum bana ulaşırsa sevinirim. Bitiş hizmetini kestiğim zaman Tunç @Dijitaliz; abiyle anlamıştım ve ona da bitiş hizmetinin yarısını verememistim. Onun ofisinde konuşup biraz da dertleştikten sonra çaresiz kaldığım için onun firmasında kalmaya başladım. Kendisiyle yaklaşık 2.5 ay çalıştım ancak anlaşamadık (iki tarafın da haklı sebebi var) ve ayrılma kararı aldım. Bu 2.5 aylık sürede hiç maaş almadan kendi isteğimle bir şeyler öğrenip deneyim sahibi olmak için çabaladım. Ama işte anlaşamadığım için ayrılmak durumunda kaldım. Geçtiğimiz Eylül ayının sonuna doğru ilk kez bir başarıya doğru adım adım ilerliyordum. Ve ekim ayının 1. Haftasının sonunda veya 2. Haftasında tam hatırlamıyorum 5 günde 0 dan 90 bin aboneye ulaşmış bir kanala sahip oldum. Konusunu da açmıştım biraz konularımı karıştırırsanız bulabilirsiniz. 5 günün sonunda 2 Adet telif bir adet topluluk ihtarı geldi tabi o kanala 😅 Spamdan kapanmadı çünkü gelen hit tamamen gerçekti. Şimdi ise şansın yüzüme güldüğü kısıma geleyim. Telif ihtarı geldiği için kanalımın hiti bıçak gibi kesildi ve tek kaynağım o kanal olduğu için epey çöküntü yaşadım. Ama işte Allahın ne zaman yüzünüze güleceği belli olmuyor 😇 Yaklaşık beş gün önce o kanalımı sattım ve sonunda bilgisayar almayı başardım. Beni bu kadar mutlu etmesinin sebebi ise bu bilgisayarı tamamen başkasından bağımsız şekilde kendi emeğimle almış oluşum. Dün ise monitör aldım ve haftaya Cuma günü Allah izin verirse sistemimi kurup düzenli iş yapmaya başlayacağım.
Son olarak bilgisayar ve monitör parasının iki günde çıktığını söylemek isterim yani taksit falan değil direkt iki günde yüzüme gülen Allah sayesinde tek maddi hayalim olan bilgisayar hayalime ulaştım. Keşke Annem ve Babam ayrılmasaydı da 14 sene annesiz büyümek zorunda kalmasaydım. Ama şunu fark ettim. Bu hayatta zorluk yaşayınca daha iyi tutunuyor insan. Başımıza binbir türlü sorunlar gelsede şükredince Allah yüzümüze gülüyor😅 Çok fazla detay vermediğimi biliyorum sonuçta ailevi meseleler, iş hayatındaki deneyimler ve iş yapış şekli sır sayılan şeylerden. Ama özetle bana göre kötü geçen 13 14 senenin ardından 4 yaşımda tanıştığım bilgisayara 17 yaşımda sahip olmayı başardım. Umarım Allahta sizin hayalinizi gerçekleştirir diyorum ve hayırlı Cumalar diliyorum tüm değerli forum üyelerine.

Bana önerisi olan varsa veya kendi sıkıntılarını anlatmak isteyen varsa yorum olarak düşüncelerini belirtebilir. Belki bu konu sayesinde başka kişilerin de sıkıntıları çözüme kavuşur kim bilir? Tekrardan hayırlı Cumalar diliyorum ve tüm forum üyelerinin iyi bir hayat yaşamalarını diliyorum.
Selametle kalın.

Düzenleme:
Hayatımdaki gidişat bu yazdığım konu kadar karmaşık diyebilirim 😇
Kardeşim yazını okudum bende senin adına mutlu oldum. Allah daha iyilerini versin inşallah. Hayırlısı olsun. İşlerin rast gelsin.