Zengin olabilmeniz için ya gerçekten çok ama çok zeki olmalısınız ya da sermayeniz olmalı.
Ancak benim hayat tecrübeme göre; sermayeniz yoksa gerçek bir zengin olmanız lotoyu tutturma ihtimalinden bile daha az. Gerçek zenginlikten kastım aylık ortalama 100k TL gelir.
İnsanımız zenginliği hiçbirşey riske etmeden, emek harcamadan, kısa sürede elde etmek istiyor. Sonucundada doğal olarak başarıyı elde edemeyince "bize şans nezaman gülmüş" oluyor.
@digiklan; güzel özetlemiş ancak tam anlamıyla katılmıyorum. Script satanlar, bir yöntem satanlar vs. dönemsel olarak para kazandılar. Zengin olmadılar. Bu yüzden dönemsel vurkaçlar ile ancak bir kredi borcunuzu kapatırsınız, kendinize bir araba alırsınız, belirli bir süre maddi kaygı gütmeden yaşar istediğiniz yere gider istediğiniz yeri gezersiniz. Ancak zenginlik süreklilik gerektirir. Sürekli bir akar dengesi kurmayı, bu dengeyi aktif olarak pozitif ibrede tutma mücadelesi gerektirir. Ciddi bir tecrübe gerektirir. (Dayı kıyağıyla büyük paralar kazanmış, iki kelimeyi bir araya getiremeyen boş adamlardan bahsetmiyorum)
Gerçekten zengin olmak istiyorsanız sürekliliği olan birşeylerin peşine düşmelisiniz. Sabırla ilerlemelisiniz. Belkide şuanda hiç keyif almayarak yaptığınız işinizden kendinize sermaye yaratmalısınız.
Bunları bilişim sektörü için söylemiyorum, bana göre artık bilişim sektöründen kolay kolay kimse zengin olamaz. Bakkallar kapandı, sadece süpermarketler kazanıyor artık.