t4ka96 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abicim derken?

Evet slipte isim yazıyor. Bunun vergi ya da maliye ile alakası nedir acaba? Siz hiç Kredi Kartından X TL alışveriş yaptı diye maliye tarafından çağırılan bir kişi duydunuz mu?
Bu söylediğinize göre kredi kartlarından yapılan harcamalar da vergi durumuna tabii.

Devlet para çıkan hesaba değil, girene bakar. Benim düşüncem bu yönde.
Sayın beyefendiciğim, hala anlattığımı anlamamış bulunuyorsunuz, konu X kredi kartından çekti meselesi değil, arkadaşın sorduğu soru payoneer kart çekimleri veya işlemleri ortaya çıkar mı çıkmaz mı, ben de diyorum ki, devlet Mastercard'a bir yazı gönderir, der ki payoneer şirketinin Türkiye'de kullanılan kartlarının bana ad soyad, adres, telefon bilgilerini gönder, onlar da bunu hemen gönderir. Ardından devlet 5-10 kişiyi çağırır bu listeden bulduklarını, konu ortaya çıkınca mastercard'a der ki; payoneer ile türkiye anlaşmanı keseceksin yasaklıyorum, eğer yapmazsan sana yaptırım uygularım, bunun üzerine mastercard'da payoneer'a der ki; kardeşim bakın Türkiye devleti böyle böyle dedi, o yüzden artık TC vatandaşlarını sistemine almayacak ve yasaklayacaksın, payoneer'da bunu paşa paşa kabul etmek zorunda, ya da devlet paypal'a dediği gibi Payoneer'a der ki; BDDK'ya tabii olacaksın ver vergini vereceksin ve haliyle her giriş çıkışı ben göreceğim kontrol edeceğim. Olay bitti. Yani umarım artık anlatabilmişimdir. Saygılar.

Arkadaşlar, ayrıca belirtmek isterim ki payoneer'a bu kadar takılı kalmayın ufkunuz genişletin, açın yurtdışından bir banka hesabı, kendinize de alın bir bankamatik kartı yolunuza devam edin. Yani herkesin yaptığını yapmak zorunda değilsiniz, niye ufkunuzu genişletmiyorsunuz anlamış değilim.