sakarya18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne kadar da meraklısınız vergi kaçırmaya Bu ülkede kazanıyorsan öde kardeşim. Ha adsense ile kazanmışsın ha esnaf olarak kazanmışsın. Yok takibe alınıyormuş, yok bilmem ne. Burada günü gününe vergisini ödeyen adam enayi mi affedersin?
Size cevabım şu şekilde olacak, bir ülkede vergi ödenir ödenmek de zorunda amenna ama, sen enflasyon rakkamlarını %40 yerine %8 gösterirsen, içilen sigaraya, alkole dünyanın vergisini koyarsan, alınacak arabaya 1 araba vergisi üstüne eklersen, ekmeği 1.5 birim yaparsan, sosyal güvenlik sigortasını aylık ortalama 1000 birimden yaparsan, bunu ödediğin yetmezmiş gibi her muayeneden, ilaçtan ayrı para istersen, bir de bu kadar vergiyi alıp üzerine vatandaşın kazandığı paranın yarısını istersen enayilik midir değil midir bilmiyorum ama doğru olmadığı kesin.

t4ka96 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Payoneer hesabınızı inceleyemezler dış kaynak olduğu için.

ANCAK; sürekli ATM'lerden çekim yaptığınız takdirde İsim Soyisim ile ATM filtresine takılabilirsiniz. Banka bu v.b durumları maliyeye bildirmek durumunda diye biliyorum.

%100 kaçış yolu sağlanmış olmuyorsunuz ancak TR adsense gibi direkt hesabına çekmekten iyidir.

Son olarak; dikkat çekmemek için payoneerdeki parayı hesaba çekme ya da ATM'den çekmek yerine harcama yaparak (komisyon artabilir) kullanmanız durumu neredeyse "Sıfır Risk"e kadar indirgemiş olabilirsiniz.
"diye biliyorum" ile iş yürümez. hem atm filtresine takılırsın diyorsun, hem de gidip harcama yapabilirsin o zaman birşey olmuyor diyorsun. ikisinin de aynı şey olduğunu bilemeyecek haldesin, bir de üzerine öneri vermeye çalışıyorsun.

Yorumuma gelecek olursak, belli olmaz, devlet kafaya koysun, senin offshore hesaplarını bile bulur yakalar merak etme. Şu anda yapmıyorsa bu üzerine gitmediği içindir. Payoneer'ın size verdiği kart mastercard, devlet der ki mastercard'a, kardeşim şu payoneer'dan Türkiye sınırları içinde çekilen bakiyelerin sahiplerinin listelerini bana bi gönder, mastercard'da paşa paşa gönderir, sonra devlet sana ulaşır ve sorguya çeker olay bu kadar basit.

Bundan kaçmanın tek yolu, edirneden, bulgaristan'a, artvin'den gürcistan'a veya van'dan iran'a geçip günü birlik atm'lerden para çekmek olabilir, başka birşey maalesef.