Arkadaşlar bugün sürecin son günü olduğundan dolayı ücreti ödemek zorunda kaldık. Gelişmeleri aktarmak gerekirse;
Şu an Kıbrıstayım. Vize haftam ve vize haftam olduğu turkiyeye gidemiyorum. Ailem türkiyede yaşadığı için ve icra benim adıma geldiği için itirazda benim imzam geremiyormuş. Türkiyeye gixnmediğim için bugün ailem ücreti avukata ödemiş. Kitap masrafı + avukat ve belge vs. masrafları için 1900 tl bir tutar ödedim. Geçmiş olsun.
Neden gecmis olsun. Odeme yaptigina dair evraki ailen saklasin. E-devlet uzerinden tuketici hakem heyetine iade basvurusunda bulun. Yurt disinda bulundugunu teslim edilmeyen urun icin mahkeme icra takibi baslatildigini, itiraz edemedigini ve ailenin icra gelmemesi icin odemeyi yapmak zorunda kaldigini. 11 aydir teslim edilmeyen kitaplar icin 1900 lira odeme yaptigini. Kitaplari iade etmek tum odemenin iade edilmesini istedigini soyle. mali alirken yaptigin sozlesmeyi ve 1900 lira odemeyi ekle. Tuketici Hakem heyeti lehine karar verecek, itiraz etmek isterlerse dava acmalari gerekecek dava acarlarsa kaybedecekler. Tuketici Hakem heyeti kararina itiraz etmezlerse haken heyetinin odeme karari sonrasi odeme gelmezse sen de onlara icra dairesinden ilamsiz icra takibi gondereceksin. Senin icin onemli bir para olmayabilir. 1900 lira senin ailenin canini yakmiyor olabilir. Ama bunu yapmazsan 1900 liradan cani yanan baska insanlara da bu haksizligi yapacaklar. Bir de firma adina sikayet varda sikayet kaydi ac. Kitab setinin ismine ya da firmanin ismine, teslim etmedikleri kitaplar icin icra takibi baslattiklarini anlat. Bu kadar cabuk pes etme kardesim. O parayi geri al bir garibana ver ya da bir hayir kurumuna bagisla. Senden 1400 lira icin 1900 lira aldiklari gibi ver avukata senin avukatin da onlardan 3 bin alsin

Kesinlikle de uzlasma. Eger avukatla almak zorunda kalirsan sirf bu is icin turkiye ye gelmek zorunda kaldim diye ucak bileti parasini bile iste tazminat olarak)) Forunda hic avukat yok mu acaba? Su isi kovalayip para kazansin.