her 3 türk girişimciden 1 inin hayali facebook kurmak. diğer ikisi de n11 hepsiburada gittigidiyor.
prensip olarak; ister uzaya roket göndermek ister zaten icad edilmiş birşeyin tekrarı (n11 vs) olsun, herhangi bir alanda hayali olan insanlara engel olunmaması fikrini savunmuşumdur. 20 yıldır sektördeyim, ailem önüme bilgisayar koyup bana yazılım eğitimleri verdiğinde 7 yaşındaydım ( evet arkadaşlarım bana einstein diyor :P ) yazdığım program üzerinden sanal alemde ilk paramı kazandığımda yaşım 10 idi. şimdi totalde 50 civarı insana ekmek kapısı, aylık cirosu 10M bulan birkaç dijital projenin ve bir yazılım/reklam ajansının sahibiyim.
herşey bir hayal ile başlar. hayal edilmeden birşey gerçek olamaz (eğer olacağı varsa falan..) dünyanın en büyük markaları, projeleri, şirketleri zamanında bir hayaldi. Yemeksepeti'ni kurulduğu günden beri takip ederim. Mahalle esnafının kapısını çalıp "biz bir site yapıcaz sizde ordan sipariş alıp insanlara lahmacun göndereceksiniz" dedikleri ve kaale alınmadıkları zamanları dün gibi hatırlarım. Şuan kaç sene önce 600 milyon dolara satılmış şuanki değeri bundan çok daha fazla eden dijital bir projeden söz ediyoruz.
Burada birşey(lerin) yapılamaz olduğunu iddia edenler var. Ne yazık ki bu sınırlar onların sınırlarıdır, onların neyi yapamayacağını gösterir. Onun dışında kendi fikrine enerjisine arzusuna hislerine inanan güvenen her insan hayallerini birgün gerçekleştirir.
En kötü senaryoda, hayalinin yarısını, yarı hacimlisini gerçekleştirirsin. Hatta sonunda başarısız da olabilirsin. O durumda bile, yine de bu bir tecrübedir ve bir sonraki denemende/girişiminde başarılı olma ihtimalin artmıştır. Bir, sıfırdan daima büyüktür!
Velhasılı, arkadaşı yeni girişiminde destekliyor en kısa sürede başarılı olmasını diliyorum. Belkide herkes bunu dilese, oluşan sinerji ve güç birliği ile ülkemizde birşeyler yabancı yatırım ihtiyacı olmadan yapılabiliyor olurdu..