YT den gelen Son e-mailde: Ocak ayından itibaren: Çocuk içeriğinin yasaya uyması için topladığımız verileri sınırlayacağız . Bu, yorumlar, bildirimler ve diğerleri gibi belirli özelliklerin yanı sıra, bu içerikle ilgili kişiselleştirilmiş reklamları (çocuklar için içerik oluşturan yaratıcıların gelirlerini etkileyen) devre dışı bırakacağımız anlamına gelir. Not: Sonraki birkaç ay boyunca sistemlerimizi deneyimledikçe ve iyileştirirken bazı küçük değişiklikler görebilirsiniz. denilmekte. Benim anladığım 2020 milat olacak ve Mart-Nisana kadar geçiş süreci tamamlanacak. En geç Hazirana kadar YT Kids ya da mevcut YT den devam edilmesi konusunda seçenek sunacaklar. Karışık videolu kanallarda ise 2 seçenekten birini seçmeyi şart koşacaklar ve hangisini seçersek, diğer videoları silecek. Tabi bunlar benim öngörülerim. ABD kanunları çerçevesinde çıkarıldığı belirtilen bu güncelleme, zamanla biraz esnek hale getirilir diye düşünüyorum. Çünkü, 1- YT ABD nin bacasız fabrikalarından, 2- Zaten ürettiğimiz videolar ABD de çok sınırlı sayıda gösteriliyor.