Site hızı sıralamayı direk iyileştirmez.
Google'de 200 küsür civarı sinyal var. bu 200 sinyalden sadece site hızını hızlandırdık diye, sıralamada pek etki göremeyiz.
Rakibinde aranda bir puan fark vardır. anca 1-2 sıra seni yükseltebilir.
Site aşırı kasıyordur, hızlı çıkış yüzünden, dolaylı yönden seni geri atabilir.
Sonucu merak etmiyorum, çünkü bu yaptığınız test değil. Ben seo testlerimi yapmak için minumum 10 tane duplicate site oluştururum.. bu gereklidir.
Yoksa 3 ay sonra bir değişkenlik olmuş olur sıralamanızda, siz xxx yaptığım için sıralamam değişti sanarsınız, oysa bu google güncellemesi ya da o sıra size biryerden backlink gelmiştir. Onun etkisi o zaman yansımış olabilir.
Kolay gelsin.
ben de hızın doğrudan bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. fakat bu konuda çok vakit harcadım. maksadım dramatik bir artış olacak mı bunu görmek. bir iki üç ay izleyip bariz bir artış/yükselme olacak mı kendi gözümle görmek istiyorum. baktım "tık" yok, bu konuyu daha geri plana atıp işime bakar, içeriklere odaklanırım. fakat baktım trafik 2x 5x arttı "etkisi çokmuş" derim. var mı aranızda böyle bir deney yapan? yok. e öyleyse meraklıysanız konuyu takibe alın.
10 duplicate site olayı nedir yahu. hayatımda ne öyle bir şey duydum, ne de yaparım. durup dururken neden kendi içeriklerimi kopyalayıp çoğaltıp duplicate content olayına gireyim. ortada canlı bi site zaten var. site 1 ay önce mobilde 10 saniyede açılıyorsa şimdi 3 saniyeye düştü. bunun etkisi olacaksa olumlu veya olumsuz zaten göreceğim. duplicate site nedir ne alaka.