Selam arkadaşlar,

Mobil site hızım oldukça düşüktü. Bunun bir kısmı adsense kodlarından, bir kısmı da wordpress yüzünden kaynaklanıyordu. 3 aylığına sitedeki adsense kodlarını kaldırıp, temayı, temada kullanılmayan stil satırlarını vesaire elden geçirip pagespeed skorunu hem mobil hem de desktopta 90'ın üzerine çıkardım.

https://developers.google.com/speed/...tdoorhaber.com

Skorun artmış olmasının yanı sıra, hızda hissedilir bir iyileşme de oldu.

Şimdi asıl olay şu. Madem "hız" sıralamaya etki eden bir konu (ben buna katılmıyorum), 3 ay boyunca hiçbir değişiklik yapmadan izleyelim. Bakalım arama sıralamalarında ne gibi bir değişiklik olacak..

Bu başlığı açmadaki sebebim liseli ergenler tadında "ee öö hız çokomelli bi şeydir" diye konuyu tartışmak değil. Bazen bize dikte edilen şeyleri sorgusuz sualsiz kabul edip peşine takılıyoruz. 3 aylık geliri hiçe sayıp ne reklam koydum ne bir şey. Bu süreç içinde ne site içi ne de site dışı hiçbir iyileştirme/seo çalışması yapmayacağım. Görelim bakalım sıralamalara etkisi ne olacak.

Addmefast ile sosyal paylaşım kasan, rica minnet edu.tr link alıp da site hızı yerde sürünen, makaleleri çöp değerinde olan yerler bu sürecin sonunda arama sıralamalarında önümde mi gerimde mi duracak çok merak ediyorum.

vatana millete hayırlı olsun.