bantumi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdıklarınıza kısmen katılıyorum. Fakat benim temelim dahi yok yani okulda öğrendiğim bilgiler karmaşık bir şekilde beynimde fazlası yok. Grammer ingilizce değil ama gerekli olduğunu düşündüğüm için bu grammer işini düzgünce halletmem lazım. Konuyu okuduysanız daha sonrasında kitap okuyarak film izleyerek bu işe devam edeceğimi yazdım. İlk amacım okuduğumu hızlı bir şekilde anlama, işim gereği çok fazla araştırma yapmam gerekiyor şuanlık translate kullanıyorum ama kendim anlamaya başladığımda zaten her gün bu dili okuyarak izleyerek kullanacağım için kelime öğrenme işini o şekilde halledeceğim. Bu yöntemler sonuç olarak bilimsel bir doğruluk taşımıyor bazı insanların görsel bazı insanların işitsel zekası yüksektir bu şekilde çalışır kelime ezberler. Bende belli bir yol çizerek her yöntemi kullanmaya çalışacağım.
Herkes gramer konusuna çok takılıyor. Çocuklar anadillerini gramer ile öğrenmezler, hatta okuma yazmayı öğrenene kadar gramerin ne olduğunu da bilmezler. Sokakta çevirdiğiniz 10 kişiden 7-8'i size Türkçe edat örneği veremezler. Sıfat fiil nedir bilmeden fiilimsi kullanan köylüler vardır. Yani bir dil ezberlenen kalıplar üzerinden yürür. Bir gün o kadar çok kalıp ezberlemiş olursunuz ki bu kalıplar arasındaki bağlantıları, benzerlikleri farklılıkları, geçişleri beyniniz otomatik olarak düzenler ve gramer dersi almadan tüm grameri inşa eder. Kelime yerine kalıp ezberlemeye çalışın.

İnşallah başarılı olursunuz ve bu konuyu güncelleyerek diğer arkadaşlara motivasyon verirsiniz. Bu forumda bu tarz konular çok defa açıldı. Sorun genelde arkadaşların disiplinli ve kararlı davranmamasıydı. Burada açtığı konuyu güncellemeyiyorlardı çünkü bir süre sonra disiplinli çalışmayı bırakıyorlardı. İşitsel, görsel, gramer, kurs vs farketmez. Ne yaparsanız yapın disiplinli ve yeterince uzun süre uğraşırsanız sonuçta iyi bir seviyeye gelirsiniz. Kullandığınız yol sadece süreci uzatır ya da kısaltır. Ama yeterince uzun ve disiplinli şekilde uğraşıldığında sonuç her zaman başarılı olur.
Saygılar.