Merhabalar,
4 aydır çalıştığım iş petrol, burada yaklaşık olarak 4.5 aydır çalışıyorum.
İşsizlik giydirmesi üzerine iş yerlerinin verdiği maaşlar gerçekten utanç verici.
Çalıştığın yerde benden eski 3 çalışan benden yeni 2 çalışan bulunmakta.
Bu 3 çalışan 2 ve 3 yıldır burda çalışmaktalar. Maaşları benimle aynı 2200 TL. Buraya kadar anlaşılmayan bir şey yok.
Şimdi gelelim konumuza.
Dün öğle saatlerinde ayrı ayrı 2 kişi iş görüşmesine geldi tecrübeli insanlar. Bn ir iki müşteriye bakıp işten anladığını kanıtladılar.
Bizimle sohbet ederken maaşı ve çalışma şartlarını sordular.
Sırasıyla size de bilgilendirme yapayım.
1. Bir hafta gece 15 Saat 1 Hafta Gündüz 10 saat çalışma saati.
2. Saha temizliği de pompacıya ait.
3. Gece yemek yok. Cepten yiceksin.
4. Tuvalet temizliği çalışana ait.
5. Gelen misafirlere de çay vermekte bize ait.
6. Su gider yolları logar diyeyim tam ismini bilmiyorum onların temizliği de pompacı da.
7. Markette çalışan yoksa mal dizimi de pompacıya ait.
Gördüğünüz üzere pompacılık dışında bir çok işi bu maaşa yapıyoruz.
Başvuranların biri arkasına bakmadan gitti. Çıktı gitti hiç bir şey demeden.
Diğeri de ben önce maaşı bir konuşayım yükseltirseler çalışırım dedi. O gitmeden önce patron sana " Burada gördüklerin 3 senedir çalışıyor bu sistem böyle yürüyor zam yapamam" diyecek dedim.
Konuşmaya gitti ve aynını söyledi.
Sonra bizim yanımıza döndü.
siz s*lakmısınız bu fiyata çalışıyorsunuz dedi ve gitti.
Şimdi burada o s"lak olan 2.3 senedir çalışan o vatandaşlar mıdır? Evet bence tam olarak onlardır.
Onlar yüzünden biz de zam istiyemiyoruz.
Velhasıl kelam 10 gün içinde Allah'ın izniyle çocuğum olacak sırf bu işe mecburum diye burada duruyorum.
Anlatmak istediğim bir iş veren işçisine kıymet vermezse ve işsizlik var deyip zam yapmazsa bir de böyle eski çalışanları zam istememişse, Mecbursanız çalışmak zorundasınız. Evet iş yok ama bir iş veren bunu işçisine yapmamalı.
Ben ilk işe girdiğimde tam 21 gün sigortamı yatırmamışlar. İşten çıkmadan önce bunu da gerekli merciler ile görüşüp alabilecekleri en büyük cezayı almaları için elimden geleni yapacağım.
İşiniz yukarıda ki anlattığım şartlardan iyi ise bence dört elle sarılın ve kıymetini bilin.
Sağlıcakla kalın...