Üniversitede iktisat bölümünün neredeyse tüm derslerinde faiz işleniyor, faiz öğretiliyor.

Haram helal dini bir konu olduğu için iktisat bunu dikkate almaz ve faydaya bakar, bu yüzden ekonomistlerde faydaya bakar.

Herkesin kendi doğrularıdır, sonuç olarak bu ayetlerin indiği dönemlerde faiz olarak adlandırılanın irdelenmesi gerekiyor. Hangi şartlarda ve koşullarda veriliyordu, nitekim bankalar bulunmuyordu?

Günümüzdeki faize baktığımızda en yüksek rakamı gördüğünde dahi reel faizi oranı 0.0x civarlarındaydı, yani para enflasyona karşı bile zor korunuyordu. Sadece bundan kazanç elde etmek değil bir paraya kira ödemekte faize giriyor ve sizce günümüzde açılan kaç işletme kredisiz açılıyor?
Ve bence faize yatırmakta risk barındırıyor, kimi zaman fırsat maliyetleri yüksek olabiliyor. Vadedeki paranızla uygun fiyatlı bir mülk ya da herhangi bir ürün denk getirip alamadığınızda bugünkü değeriyle arasındaki fark aslında sizin maliyetiniz oluyor ve kimi zaman bu faizden büyük rakamlar olabilir.
Devletlere baktığımızda kaç milyar dolarlık faiz borçları bulunuyor?
Bir borcu ödemediğimizde gecikme faizi ödüyoruz?
Kredi kartına taksit yapıyoruz vade farkı ödüyoruz?

Aslında artık günümüzde yer edindi ve bu yüzden tüm olaylara faydacı yaklaşmaya çalışıyorum. Düşüncülerim tamamen bana aittir ve tartışmaya kapalıdır sadece kendi düşüncelerimi paylaştım. Güzel konu, cevapları okumak güzel. iyi forumlar

@SinemBilisim; bizim prof hocamız da pek oralı olmasada bu şekilde bahsetmişti