nescafe3in1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mevzuatı bilmiyorum fakat mali müşavirimin bana verdiği bilgiyi ilettim. Ortak olmak ile müdür atanması farklı şeyler olduğunu söyledi kendisi. Şirket ortağı olunduğu takdirde sigorta primi zorunlu, dışarıdan müdür atandığında zorunlu olmadığını belirtti. Eğer yanlış bir bilgiyse ilk mesajımı değiştirmem gerekecektir.
sosyalortak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlışım varsa düzeltin, dışarıdan müdür de atansa, sonuçta fimanın çalışanı olmuyor mu ? Resmi olarak şirket üzerinde şirket yetkilisi bir müdür olması demek, çalışanın olması demek. Çalışan varsa sigorta da vardır. Şunu yapabilirsiniz, bizim müdür asgari ücretle çalışıyor. Sigorta primini asgari ücret üzerinden yatıralım diyebilirsiniz. Artık sgk o işleri sıkı tutuyor. Kimse asgari ücrete müdür çalıştırmıyor. Müdür demek normal çalışandan farklı demektir

Limited şirketin müdürünü piyasada geçen müdür ile karıştırmamak gerekir. Müdür bütün mal varlığı ile şirkete karşı sorumlu, ticaret sicil gazetesinde yetkisi yayınlanmış olan kişidir. Müdürün şirkete ortaklığı olabilir veya olmayabilir. Dışardan atanan müdürlerin 5510 sayılı kanunun 4a bendine göre en az asgari ücret seviyesinde sigortalı olmaları gerekmektedir. Uygulamada henüz tespit edilmemiş sigortasız müdürler olabilir ancak tespiti durumunda şirketin idari para cezası ile karşılaşabileceği unutulmamalıdır.