Vergiseldestek1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üstadım mukellefco nedir söyliyim, internete 200 liraya şirketinizi kurun diye yüklü miktarda adwords çıkan, müşavirlik yanında meslek yasamıza göre yasak olmasına rağmen fatura kontörü satışı gibi başka yan hizmetler veren bir kurum. Turmob güya inceliyor daha sonuçlanacak... Ayda 3000 tane fatura kesen limited şirket mukellefime neredeyse yarı fiyatına ( nasıl oluyorsa) müşavirlik hizmeti teklif etmiş. ( ekstralardan hiç bahsetmiyorlar. ) Müşavirinizi de bizim sistemimize ekleyin demişler. Telefonla katılmayacağımı, sistemi onaylamadığımı bildirdim. Daha sonra öğrendim katılım şartları ise şu, 2 ortaklı limited şirket müşavirlik firması olacak, 2 ortağın en az 5 yıl aktif ruhsatı olacak vs. daha sonra incelenecek... Hangi beş yıllık müşavir sizden bu şekilde şirket bekler... Ben yeni meslektaşlara belki bir iş kapısı olur diye ümitlenmiştim o da yalanmış... Türkiye ' de bu şartları sağlayan kaç müşavir vardır sizce o sisteme kayıt olacak
Sırf merakımdan kayıt olup bilgi istedim. Dönüş yapmadılar daha. 2 Ortaklı Ltd. Şti istemeleri sanki biraz işi yokuşa sürmek için gibi. Muhtemelen kendilerinin 2 -3şirketi var.Reklam vs. yapamak yasak olduğu için bunu başka bir aracı kurum üzerinden yapıyorlar.

Yanlız kayıt olan arkadaşlar şunu unutuyor. Mali müşavirlik sadece evrak alıp işlemek değildir. Danışmanlık, yol gösterme, organize etme gibi görevleride yerine getirir. Yeri geldiğinde sırdaş olur. Onun için digital ortamdan ziyade bizzat tanıdğınız ve karşısına gidip oturup konuşabileceğiniz birisinin olması çok önemlidir.
3 gün sonra dükkanı kapatıp giderlerse mali müşavir olarak karşılarında kimi bulacaklar. Tahminime göre mükellef ile bizzat bir iletişim kurulamıyor.

hakyil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3568 sayılı kanuna aykırı işler yapıyor. Öyle kolay olsaydı bu işler herkes yapardı değil mi? Reklam yasağı var, haksız rekabet var, mesleki sorumluluk var.

Mesela soruyorum. Mükellef denen şirket sizinle aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yaptı mı? Yarın çok büyük bir hata yapıldı. Kime hesap soracaksınız. Sizin adınıza işlem yapıldı vs. mükellef denen site kim. Adı sanı yok. 3 kuruş az ücret vereyim diye bu "ÇİFTLİK BANK" tarzı şirketlere kanmayın. Farkında mısınız? hep ucuzluğu ön planda. En ufak bir hatada en az üç sıfırlı cezalar geliyor. Sorumluluk kimde olacak?

Şunu da ekleyeyim dedim. 4 yıl sonra bir inceleme geldi. Hiç kapatan (ölüm, sağlık sorunları vs. istisna) Mali Müşavir gördünüz mü? 4 yıl sonra gider hesap sorarsınız. Ama bu firma der ki biz 2 yıl önce xx kişiden yy kişiye verdik defterlerinizi o yüzden yeni Mali Müşavir yardımcı olamaz. Kusura bakmayın ama bişey olmaz gidin vergi memurlarına karşı kendiniz çözersiniz kolay o işler. DERLER ve o zaman yana yana şöyle kafanızı kaldırır Mali Müşavir meslektaşlarıma gidersiniz. Merak etmeyin bir çay içersiniz size yine yardımcı olurlar...
Herşeye yetişen türmob bu firmayı hala inceliyormuymuş. Ben burada adsense cezaları geldiğinde dileyen arkadaşlara yardımcı olabilirim dediğim için bana uyarı cezası geldi. Bu yapılan alanen haksız rekabet yasağını ihlal etmek.