Ben İstanbulda belediyeye ait bir işletme kiraladım ihale ile ve 10 sene olarak.
İhaleye "fizik tedavi merkezi ve hamam" olarak çıktı. İhaleye girdik ve ben kazandım 5700tl kira ile
1.5 yıl oldu çalıştırıyorum ama sorun var.
1. sorun binanın yapı ruhsatı hala yok bu nedenle bana hamam ruhsatı veremiyorlar.
2. Yapı ruhsatı olmadığı için fizik tedavi ruhsatıda alamıyorum Ama ben buranın ihalesine "fizik tedavi merkezi ve hamam" olarak girdim ve bu kirayı ona göre belirledim ancak 1.5 yıldır yapı ruhsatı hazırlayamadıkları için işletme ruhsatı veremiyorlar ve bende fizik tedavi kısmını açamıyorum bu nedenle kirayı ve faturaları ödeyemez duruma geldim.
Bir diğer sorunda bundan 5 ay önce belediye başkanı bana haber vermeden bir konuşma yaptı ve işletmenin çatısında problem olduğunu, 1 ay içinde kapanması gerektiğini yanlış yapıldığını söyledi. bana bildiri yapılmadı 1 ay içinde kapanacak dedi 5 ay oldu (Yıkılacak, kapanacak, hayati tehlike yokmuş ama bunu duyurmadılar halka) ve millet bu haber üzerine hamam kapandı yada hamam tehlikeli diyip gelmiyor.
canım yandı iyice işler sıfır vergiler, borçlar dağ gibi oldu ne yapmam gerek maddi ve manevi tazminat alırmıyım ve sizce ne kadar alırım?
İhaleyi ve İşletmeyi yapan AKP Belediye Yönetimi
Şuanki Haberi yaptıran ve sorunları gidermeyen CHP yönetimi ama devamlılık esas olduğu için derdim belediye ile
Size ihaleyi veren ve ruhsat vermeyen aynı belediye mi ?
yani atıyorum x belediyesi ihaleyi açtı ama ruhsatı büyükşehir vermiyor gibi bir durum var mı ?