Forumdan çok nadir yazar çıkar forumun formatı ayrı sözlüğün formatı ayrıdır. Bence diğer sözlüklere bir yönel önce çünkü yazarlar bunu bir görev olarak yapmaz zevk için yapar. Buradan gelen kişi ya da kişiler bir süre sonra ya bıkar gider ya da ücret talep eder. Sen dediklerimi yap ben sana yazar bulacam. Formatını da yazarım yarın. Kolay gelsin
İşin açıkçası, rahatsız etmek istemedim abi sen. O yüzden. Tamam abi çok sağol tekrar buradan formata uygun olmadan bir teşekkür ediyorum.
spoiler takıntısı olan bir adam olduğum için uzun süre okumayı reddettiğim bir kitaptı. çünkü franz kafka'yı anlatan, ya da onu öven biyografi tarzında ya da alternatif senaryo üreten bir kitap zannetmiştim. spoiler kaygım yüzünden kitapların tanıtım yazılarını bile okumuyorum ama artık okuma zamanının geldiğini düşünüp bu kalın kitabı 3 gün içerisinde okudum.
---
spoiler ---
fantastik kitap sevmeyen adeta öcü gibi kaçan ben bu kitabı sevdim. tabii başta anlasaydım fantastik olduğunu yine okumazdım ama ortalarına doğru anlaşılıyor ve kitap çoktan beni girdabına esir aldığı için bırakamadım. genel olarak sevdim, tamura değil de oşima ve özellikle hoşino için sevdim. özellikle hoşino dedim çünkü kitapta olaylarla ilgisi olmayan tek karakter. sadece kendini tanımak, geçmişe olan borçlarını ödemek için nakata'yı asla bırakmıyor. bundan sonraki hayatına bir kitap olarak devam edilse mükemmel olurdu. öylesine özgün bir karakter. bu kitaptan sonra kedi, otostop, yağmur ve gök gürültüsü gibi kavramlar insanın belleğinde acayip yer ediyor. mesela bundan sonraki hayatımda her kedi görüşümde aklıma nakata'nın gelmemesi imkansız. eleştirdiğim konu ise kitabın sonunun biraz da bize bırakılması. olayları çözülen ya da birkaç alternatif senaryo üretip seçmesi bize bırakılan sonları daha çok seviyorum. mesela iğrenç de olsa bence babasının aşık olduğu kadına o kadar büyük bir beddua etti ki kafka annesi ile sevişti ve kehanet tamamlandı. en mantıklı olan da bu gözüküyor hatta abla dediği ve şehvet duyduğu kız da bence gerçekten ablası.
---
spoiler ---
uzun yıllar ekşi'de, uludağ'da ve çok önceden inci sözlük'te yazdım. yardımcı olabilirim.
Dönüş yaptım.