Merhaba arkadaşlar ben de elimden geldiğince siteler açıp kazanç sağlama peşindeyim. Ancak son zamanlarda ne yaptıysam shadow ban'ın önüne geçmiyorum. Mesela google cloud ile vds oluşturup ordan açiyorum ancak o hesap bile bir kaç pin sonra shadow a düşüyordu. Bu sabah bir şey fakettim. Pinterest automatic ile içerik çektiğim sitemden İçeriği pinterest uygulaması üzerinden paylaşmak istedim. Site de herhangi bir içeriğe gelip Google Chrome tarayıcıdan paylaş düğmesine basarak ordan pinterest kaydet düğmesine basıp içeriği pinterest uygulamasında açık olan deneme hesabima pinleyecektim. Pinlemeyi yaptım ancak pinterest hesabında ilgili foto da benim site linki değil 300 - 500 bin takipçisi bulunan hesapların kaynak olarak gösterildiğini ve o sayfanın sitesine gittiğini gördüm. Pinterest automatic ayarlarında foto benim sunucuma iniyor ve Resim linki benim site ve benim sunucu. Şimdi pinterest fotodan anladığım kadarıyla orjinal içerik sahibini bulabiliyor. Foto kendi sunucumda olsa bile. Özgünleştirme burda işe yarar mı bilmiyorum ama acaba pinterest automatic ayarlarında kaçırdıgımız bir yer mi var.
Ayrıca site adresinden çekip pinledigim fotolar da sorun yok burda link doğru çıkıyor. Sadece Google Chrome tarayıcı üzerinden paylaş düğmesine basarak yaptığım pinleme de bu sorun oluşuyor.