Halil abi seni görmek ayrı bir güzel
Eyvallâh

Bilmukabele
---
Google SSL kullanan sitelere aramalarda öncelik vereceğini daha evvel duyurmuştu. Ancak burada gözden kaçırılmaması gereken şey, sıralamayı etkileyen diğer kriterlerin görmezden gelineceği gibi bir durumun elbette söz konusu olmayışı. Yani SSL kullanımı seo tarafında bir avantaj olarak yer alacakken, diğer seo kriterleri hükmünü yitirmeyecek. Bakın şimdi mantıklı oldu değil mi? Elbette arama sonuçları sıralamasına etki eden onca kriterin bir SSL sertifikası ile görmezden gelinmesi söz konusu değil. Hah işte, bunlardan biri de yönlendirmeler ile ilgili. SSL konusunda sitelerin iki türlü kullanıma geçişi söz konusu. Birincisi yumuşak bir geçiş ki Google'ın hem köklü hem rekabeti yüksek siteler için önerdiği buydu. Diğeri sert bir geçiş ki o da çoğumuzun kullandığı yöntem; yani SSL bağla, www yönlendir, hhtp yönlendir, her şartta artık https açılsın. İşte bu ikinci seçenek, internet deryasında istisna olabilecek seviyede köklü ve rkabetçi siteler için önerilmemiş. Çünkü Google'ın yönlendirmelere karşı belirlediği algoritmik altyapıda yer verdiği bir tutumu var. Bu yönde bir güncelleme de düşünmüyor demekki. O konuda bir support sayfası da vardı; adım adım önerilen işlemleri anlattığı. Şimdi bulamadım ama forumda daha evvel paylaşmıştım.