Eğer Fatih Sultan Mehmetin peşinden giden halka ''Serseri'' ifadesini kullanan Atatürk ise ve peygamberimiz için vahiy almadı sözü kullandıysa benim'de Atam değil. Bende şeriati savunan birisiyim ve laik düzeni kabul etmiyorum. Ancak kimseye sövmüyorum, sövmek acizliktir.
Sadece mahşer günü gerçeklerin ortaya çıkacağı günde Allaha sığınıyorum.
Eğer benim atalarıma ve dinime birisi serseri derse ki inşallah dememiştir, benim içinde asıl serseri o olur.
M. Kemal 17 Şubat 1923’te Izmir Iktisat Kongresi’ni Açış Nutkunda, Fatih Sultan Mehmed ve diğer Padişahların peşinden giden Millete “serseri” demiştir. M. Kemal’in bu sözleri aynı yıl Matbuat Müridiyet-i Umûmiyesi tarafından neşredilmiştir. Yani “Resmi Yayın”dır. Dolayısıyla inkar edilmesi mümkün değildir.
Işte M. Kemal’in o sözleri:
“Millet hayati gerekleriyle uğraşmaktan yasaklanmış olarak diyar diyar dolaştırılıyor ve bu yeni diyarlar halkı, birçok ayrıcalıklara sahip olarak çalışılıyordu.
Yani fatihler, ana unsuru peşine takarak kılıçla fetihler yaparken, kılıç sallarken zaptolunan memleket halkı kazandıkları ayrıcalıklarla sabana yapışıyorlar; toprak üzerinde çalışıyorlardı. Arkadaşlar, kılıç ile fetih yapanlar, sabanla fetih yapanlara yenilmeye ve sonuçta yerlerini bırakmaya mecburdurlar. Nitekim Osmanlı saltanatı da böyle olmuştur. Bulgarlar, Sırplar, Macarlar, Romenler sabanlarına yapışmışlar, varlıklarını korumuşlar, kuvvetlenmişler;
bizim milletimiz de böyle fatihlerin arkasında serserilik etmiş ve kendi ana yurdunda çalışmamış olmasından dolayı bir gün onlara yenilmiştir.”
[1]
Bunlar inşallah doğru değildir.
https://belgelerlegercektarih.com/20...rseri-dedi-mi/