Sevmek yada sevmemek insana kalmıştır. Ama sövmek bizlere yakışmaz.
Belli ki belli öğretiler dinledikten sonra gençliğin verdiği toylukla böyle bir yanlışa düşmüş. Yaşı yetiyorsa yasalar gereği cezasını alacaktır. Yetmiyorsa yine çocuk şubeyle görüşür.
Bir hafta Atatürk fotoğrafı koyup, öteki hafta sövüyorsa zaten bir problem olduğu belli.
Arkadaşınızın yaptığı bir diğer yanlış ise küfrü islamla birlikte kullanması ve sanki biz islamda her sevmediğimize küfrediyormuşuz yanılgısına kapılttırması.
Allah Kuran'ı kerim'de En'am suresinde(108. ayet)
Alıntı
Allah'tan başka yalvardıklarına sövmeyin ki, onlar da cahillikle ileri giderek Allah'a sövmesinler. Böylece her ümmete işini güzel gösterdik, sonra dönüşleri Rab'lerinedir. O, işlediklerini haber verir.
Demiştir. Yani başkasına, ne olursa olsun İslamı delil göstererek sövmek doğru değildir. Sevmiyorum, tasvip etmiyorum diyebilirsin. Ama sövmek, onların da islama ve Allah'a sövmelerine yol açar. Ayrıca yasalara da aykırı olduğu için hem cezaya çarptırılır, hem Allah'ın yapmayın dediği bir şeyi yaptığın için hiç uğruna gençliğini yakmış olursun.
Bu arada, konuda yağlı kazığa oturtun, yaşamaya hakkı yok, ıslak kemerle dövün gibi şeyler söyleyen şahıslardan, aynı tepki ve hiddeti, Allah'a kurana söven gençlere de diyebilmelerini beklerdim. Şayet çok uzak değil, birkaç ay yada hafta önce, dine küfürler ettiği gerekçesiyle bir genç, forumda da konusu açılmış ve videosu paylaşılmıştı, çocuğa hiddet kusan müslümanlara, 'ama onun psikolojisi bozuk bırakın isteyerek dememiştir aman yavrummm yazık canımın içi' diyenler vardı ve kuvvetle muhtemel bu arkadaşlardan olan ve onları destekleyenlerden bu konuda hiddet kusanlar olacaktır. Rica ediyorum taraflı davranmayınız bazı konularda bunu da ek not düşmek istedim.
Ek olarak böyle küfür edenleri bilmem ne yapanları anlamıyorum, hani küfür ediyorsun, hapse giriyorsun, ne islama bir faydan oluyor, ne küfür ettiğin şeye bir zararın oluyor, tamamen boş iş, fitne çıkartmak.