Selamlar,
Bir müşterimin bir talebi var, sizlerle paylaşmak istedim. Fikirlerinizi merak ediyorum.
x.com ve
y.com isimli 2 sitemiz var ve bu iki sitenin de içerikleri farklı diyelim. Linkler tamamen farklı, içerikler tamamen farklı fakat ortak noktaları ikisinin de sağlık sitesi olması.
x.com ve
y.com sitesinin sahipleri aynı kişi ve adam
x.com sitesindeki içeriklerin artık gereksiz olduğunu düşünüyor fakat olan mevcut hit kayda değer olduğu için bu hiti
y.com siteye yönlendirmek istiyor. Benim düşüncem şu oldu;
Linkler aynı olmadığı için, iki site de aynı sunucuda olduğu için x sitesinden y sitesine veritabanı bağlantısı yapıp buradan random olarak y sitesinin linklerini çekerek kullanıcı x sitesine girdiğinde random olarak herhangi bir y sitesindeki sayfaya yönlenecek. Tabi ki yönlendirme seçici olacak. Yani x sitesine giren adam
Kalp kategorisinde bir konuya girmek istiyorsa, aynı şekilde sistem kendisini y sitesine yönlendirirkeno sitedeki kalp kategorisindeki bir gönderiye yönlendirecek. Bundan dolayı ciddi bir sorun olacağını düşünmüyorum, fakat bu iş random olacağı için Google tarafından nasıl değerlendirilir onu kestiremiyorum çünkü daha önce böyle bir işlem yapmadım ve yapan da görmedim, araştırdığım kadarıyla da yapan yok.
Yazılımsal olarak kategoriden kategoriye yönlendirme benim fikrimdi. Bu durumda şu olur; hit kaybı olmaz kullanıcılar belki istemediği sonuçlara yönlenir fakat benzer sonuçlar göreceği için çok ciddi bir değişim olmaz ve sonuç olarak linkleri kaybetmemiş oluruz. Hemen çıkma oranında ufak bir yükselme olabilir fakat bu riski göze almış durumda. Önemli olan: Google bot sayfayı 2. defa taradığında sayfa başka bir yere yönlendirilmiş olacak ve bu durum kafa karıştıracak. Bundan dolayı kafam karışık.
Daha önce bu tarz bir işlem yapan oldu mu ve sonuçta ne yaşadı? @Sadraf; @SpyError; @FurkanOymak; düşüncelerinizi merak ediyorum.