Genel bir yoğunluk olabilir lakin bu anlık bir sorundan dolayı Natro'nun kötü olduğunu göstermeyeceği gibi 1 dakikada cevap verince de dünyanın en mükemmel hosting firması olmayacaktır.
Türkiye'deki hosting firmaları genelde aynı kalitede hizmet sunuyorlar ve belli bir seviyeye gelmiş Natro, İsimtescil, İHS, Veridyen gibi firmaların destek hizmetleri gerçekten iyi. İyi olmasının ana sebebi de aynı veri merkezleri veya aynı seviyedeki sunucuları kullanıyor olmaları. Sebebi belli, dolar/euro üzerinden işlem yapıyorlar. Yabancı firmalarda ise kalite daha fazla olup sorun yaşanma olasılığı daha az olduğu; bu yüzden de destek sistemleri çok aktif değil. Çünkü destek verecek bir sorun olmuyor ortada, tıkır tıkır işliyor sistem.
İşte ben de size büyük bir hosting firması örneği verdim. Arkadaşımın talebine 10 dakika içinde döndüler sorun yok ancak 1 sitesini 24 saatte taşıdılar. Eleştiriniz çok yanlış ve zayıf. Hizmet aktivasyonu noktasında bir hinlik olabileceği gibi teknik bir arıza da olabilir. Makine bozulur, otomasyon bozulur, her şey olur.
Evet natronun kalitesi işleyişinden belli oluyor zaten. Ona söylecek sözüm yok. Ancak şuan 3. saate girdik ve satın aldığım domainler aktif edilmedi. Destek talebinde de sadece bunu sordum. 3D ile satın aldığım domainin anında aktif edilmemesi. Hadi onay sürecinden geçicekse de 3 saati bulması bana absürt geliyor.
Örneğin piyasa değeri yüksek bir domain ismi buldum ve satın alacağım. Natrodan ödemeyi yaptım ve satın aldım. Eee bu adamlar bunu inceleyecek. Ben bu adamların işlemimi iptal etmeyeceğini nereden bileyim? Kendisi alacak belki?Bana sorarsanız bir domain için bu kadar bekletmesi güven problemi yaratıyor.