Benimki sizin yukarıda verdiğiniz örneklerdeki gibi bir marka değil.
ve sonuna lik eki eklenince yeni bir anlamı olmayan bir kelime.
yani kitap ve kitaplık örneği gibi değil. zaten verdiğiniz kelimeler genel anlamı olan kelimeler, hem kendi başına hemde sonuna ek eklenince.
benimki ise bana özel bir marka kelime anlamı yok.
zaten yukarıda verdiğiniz kelime örneklerinin hepsi marka olma özelliği taşımıyor.
göz -gözlük ve kitap - kitaplık genel kavramlar. bir önceki yazınızda genel kavramlardan marka iyi olmuyor gibi ifadeleriniz vardı.

ben daha önce bizzat yaşadığım ve Türk patent ve marka kurumunun %100 hatalı tescil yaptığı çok açık olan ve bu konuda çok çeşitli yerlerden görüş aldığım bir markamdan bahsettim, ve markanızın korunmasında her an dikkat etmeniz gerektiğini , Türk marka kurumunun mevcut tescil edilmiş markalar ile yeni başvuruları değerlendirirken bu konuda yetersiz kaldığını belirttim.
siz benim markamı bilmeden , yaşadığım olayı bilmeden, sürekli neden genelleme yapıp sanki hata bendeymiş gibi yorum yazıyorsunuz onu anlıyamadım.
konuyu açan arkadaşa vereceğiniz faydalı bir öneriniz varsa yazın, neden benim uyarıda bulunduğum bir konuyu irdeliyorsunuz?

Ayrıca "Eğer marka hakkınıza karşı bir ihlal varsa dava açarsınız, kazanırsanız dava ve avukatlık ücretlerini de karşı tarafa öder. " diye yazmışsınız, bunun için ne gibi davalar açılıyor, ortalama nekadar ücret ödenmesi gerekiyor bilginiz yok galba.
Ortalama ve ufak işlemler ile uğraşan arkadaşlar için sonradan tahsil edilecek bile olsa , çok masraflı zahmetli ve uzun süren işlemler, açıkçası bu ücretleri benim peşin olarak temin etmem mümkün olmadığı için dava açmadım.

Sonuç olarak, markasını tescil etmiş yada başvuru yapmış arkadaşların, markasını her an takip etmesi tavsiyemdir. Türk patent ve marka kurumu markanızın çok benzerini detaylı inceleme yapmadan tescil edebilir, takipi yapıp , en kısa sürede itirazlarınızı yapınız.