perkosan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sen ibus markasını mı tescilledin yoksa ibus.com.tr yi mi?
Ilk baştaki resimde mevcut hocam ibus diye

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstanbul belediyesi ibus isimli bir uygulama yapacaktır muhtemelen.
Yani istanbul belediyesi otobüs taşımacılık hizmetini İETT adı altında veriyor.
Eğer ibus diye bir otobüs taşımacılık sistemi kurmazlarsa hiç bir şeye itiraz edemezsin.
Çünkü sen otobüs taşımacılığı alanında tescil etmişsin.
Onlar muhtemelen otobüs saatleri ve konumları konusunda bir yazılım sistemi, bir network üzerinde kullanacaklar ibus markasını.
Sen 39. sınıfta taşımacılık turizm alanında tescil almışsın.
Onları koruyan sınıf 42:
"Bilgisayar hizmetleri; bilgisayar programlama, bilgisayarı virüse karşı koruma, bilgisayar sistem tasarımı, başkaları adına web sitelerinin tasarlanması, bakımı ve güncelleştirilmesi, yazılım tasarımı, kiralanması ve güncelleştirilmesi, .....
Trafik bilgi ve ölçüm sistemi hizmetleri ve yazılım hizmetleri. Trafik mühendislik hizmetleri ulaşım planlama sistemi hizmetleri Trafik veri yönetim sistemlerinin güncellenmesi yönetimi ve uygulanması hizmetleri . Coğrafi bilgi sistem hizmetleri , trafik yol bilgileri veren haritalar ve bunların uygulanması hizmetleri Elektronik hız ve kırmızı ışık ihlali ve görüntü tabanlı trafik denetleme hizmetleri. Tünel yönetim sistem yazılım hizmetleri. Otopark bilgilendirme sistem yazılım hizmetleri. Malzeme ve ürün test hizmetleri."
Yani itiraz edebileceğin bir şey olduğunu düşünmüyorum. Adamlar ibus markası üzerinde otobüs taşımacılığı yapmayacaklar gibi görünüyor.
Bu arada 2016 koruma başlangıcı. 5 sene içinde kullanılmayan markalar artık korumaz.
2 sene daha bu marka ile bir hizmet vermezsen markanı artık koruyamazsın.
En azından bir tur firması ile falan anlaş, markanı kullandırt, otobüslere yazdırt, resimlerini çek sakla yoksa koruyamazsın.
3 sene sonra biri markana itiraz edip kullanım kanıtı sunmanı isteyebilir.
Hocam bu mevcut zaten bknz;

WebxGroup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Özelden görüşelim sizinle. Gerekli işlemler hakkında bilgilendirme yapacağım
Yazdım hocam