İlk olarak ilginiz için teşekkürler hocam. Haklısınız direk yardıma ihtiyaç duyduğumdan konuyu kısa tuttum birer birer cevaplayayım.
İlk olarak kamera karşısında olmayı düşünmüyorum en azından ilk videolarda sesli bir şekilde listelerden bahsetmeyi ya da oyun incelemelerini yapmayı planlıyorum.
Slayt gösterisi gibi vs. asla yapmam gereksiz olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi sesli olacak burada sitenin amacı ise kanalda yer alan videoların içerikleşmiş halini ya da tam tersine içeriğin you tube'da videoya dönüşmüş sesli anlatımlarına yer vereceğim.
Oyun oynama planım yok hocam. Bahsettiğim gibi oyun incelemelerine, sistem gereksinimlerine, çıkış tarihlerine ve IRL'e yani sohbet tadında konuşmalara yer vereceğim. 4-5 yıldır makale yazarıyım ve bu işi yaparken de konuşmamın, diksiyonumun eskisine göre daha iyi olduğu kanısındayım. Ses tonum da gayet dinlenebilir olduğunu düşünmekteyim.
Diğer kanallardan fark olarak daha samimi bir ortamla IRL tadında aynı zamanda da bilgileri en iyi şekilde aşılayan bir kanal olacağını düşünüyorum ki umut ediyorum bu şekilde ilerler

Güzel sorularınızın haricinde sorularınız varsa cevaplayabilirim. Ayrıca uygulama bakımından camtasia önerisi ile aklımı çeldiniz o programla başlayacağım teşekkürler.
Belki yanlış anlamış olabilirsiniz hocam oyun oynama vs. yok hocam. Çıkış tarihlerinin, sistem gereksinimlerinin, oyun incelemelerinin IRL tadında işlendiği bilgi veren oyun kanalı düşünüyorum. Fakat söylediğinize katılıyorum. Zor bir sektör ve doymuş bir sektör de. Ama iyi giden bir internet sitesinin yanında bu çalışmanın bir yerde işe yarayacağı, güzel olacağı kanısındayım.
Kanalınıza baktım, şuan boş bir kanala sahipsiniz.
Bu işte en büyük önem arz eden şey ''azim''. Ama azminizi kıran en büyük etkenler ise kanalın abone kazanmaması ve para kazanma özelliğiinin açılmaması.
Youtube yeni algoritmasına göre, yüzünüzün gözüktüğü videolardan oluşan kanalların para kazanma özelliğini çok kısa zamanda açıyor.
Bu yüzden bence video içerisinde yüzünüz yer alsın, yani kamera karşına geçin.
Tamamen kamera karşısında olun demiyorum tabii ki, twitch yayıncılarının yaptığı gibi videonun sağ veya sol tarafına kendinizi ekleyin.
Bu sayede abone ve para kazanması açılacak kanalda daha verimli işler çıkartırsınız.
Sesiniz için audacity programını indirin ve gürültü temizliği, perde aralıkları vb. gibi basit ses işlerini buradan yapın.
Anlatacağınız oyunların fragmanlarından veya oynanış sahnelerinden kısa videolar eklemeyi unutmayın.
Bu videoların arka planında ki sesler telife sebep olabilir, bu sesleri de camtasia ile videonun o bölgesinde sesi kısarak giderebilirsiniz.
Çekiliş yapmanızı öneririm. Steam kodları satanlar var, yüzlercesi 40-50 TL.
Alın ve videolarınızda belirli aralıklarda steam kodlarını paylaşın.
Dakika 1.25 de , 1.58 de, 3.05 de gibi. Bu sayede izleyici steam kodlarını bulmak için tüm videoyu izler ve videonuz genelde bu tarz video izleyenlerin önerisine girer. Takipçi ve izlenmenizi de tamamlamış olursunuz.
Sohbetiniz, çok yoğun olmasın. Oyundan veya incelemelerden , sistemlerden bilgi verirken asıl konseptin dışına çıkmayın. Yani ben oraya bişeyler öğrenmeye geliyorsam önce öğreneyim sonra arada muhabbetinizle de beni bağlamış olun.
Gibi tavsiyelerim var sizler için