Merhaba,

Bu hafta garip bir iş görüşmesi serüveni yaşadım, ingilizce ağırlıklı bir liseden çıktım, üniversitede geliştirmek için uğraştım ve olabildiğince ingilizceye karşı bir ilgiyle kendi çapımda kendimi geliştirsemde iş konuşmak ve anlamak olunca heyecanda devreye girince bildiğim tarzanca diye tabir ettiğim ingilizceyi bile unutuyor insan. Birde türk eğitim sistemindeki o grammer ağırlıklı ve dört dörtlük ingilizce konuşulmalıymış gibi verilen ingilizce eğitimiyle insan düşünmekten konuşamıyor doğal olarak.

Fakat gel gelelim kaçamıyoruz, geçenlerde uluslararası bir şirketten telefon aldım. İngilizcem kötü geliştirme çalışıyorum derken ingilizce konuşmaya başladı karşımdaki İK, resmen saçmalayarak birşeyler geveledim ve yüzyüze görüşmeye çağırıldım ilk önce bu yüzyüze görüşmeyi reddetim sonra tekrar aranarak telefon görüşmesinin ışık verdiğini gelmemi önerdiler ve ne olabilir ki diyerek kabuk ettim.

Şimdi ise ingilizce mülakat nasıl oluyor bu konuda bilgisi olan iş arayan veya iş verenlerden beni aydınlatmalarını rica ediyorum. Kelime bilgim zayıf oyüzden karşımdakinin söylediklerini %50-60 anlayabiliyorum. Yüksek lisansta ingilizce makale çevirilerimin pek çoğunu kendim çevirsemde malum translate ve sözlükten destek alıyor ve uzun uza saatler harcıyordum. telaffuzum çok iyidir sadece doğru kelimeleri seçerken çok zaman harcarım ve aklıma gelemdiği çok olur, sürekli kullanmadığım için malum. Durumum budur önerilerinizi bekliyorum