günde en az bir vakit namaz kıl. beş vakit kılarsan daha iyi olur evine bile gelemezler. beş vakit namaz kılan adamın bulunduğu ortamda birisi kahve falı bakmaya çalışsa bakamaz. imam şibli ne zaman fal bakan birisini görsem arkasından bir cinin gittiğini görürüm demiştir. ben namaz kıldığımda klimanın altında üstüm açık bile yatsam hiçbir sorun olmuyor. namazı boşlayınca bazen rüyada bazende karabasan şeklinde geliyorlar. bunlar mikroptan beter şeyler.
yatmadan önce mutlaka fatiha okurum. okumadan uyuyamam. peygamber efendimiz ayetel kürsiyi okuyup üzerine üfleyip uyurmuş. böyle şeylerin şakası olmaz. bu varlıklardan korunmanın tek yolu iman ve ibadettir. sadece iman yetmez. imansız ibadet zaten olmaz. her hastalığın bir ilacı olduğu gibi bu problemin çözümü de iman ve ibadettir.
edit: rem uykusu esnasında vücut felç halini alır. rüyada gördüklerimizden dolayı vücudumuzu hareket ettirip kendimize zarar vermeyelim diye. eğer o esnada bir şekilde uyanırsanız sadece gözlerinizi hareket ettirebilirsiniz. ben bu olayı bir kez yaşadım. yaşadığım olayı anlatsam birçok insana saçma gelecek durduk yere milletle münakaşaya girmek istemediğim için detaya girmeyeceğim. o varlıklar her yerdeler. ayette diyor ki "onlar sizi, sizin onları görmediğiniz yerden görürler" ayrıca insanların çoğalmasından dolayı artık onların yaşam alanlarına da bilmeden karışır olduk. bu yüzden bizimle daha çok uğraşıyorlar. iman ve ibadet bu işin tek çözümü. inanmayanlara bi lafım yok ama inananların başına bu tarz olaylar gelirse çözüm dediğim gibi iman ve ibadet.